Jos liitännäinen pyydetään sallimaan tai päivittämään

Jotkin verkkosivustot käyttävät liitännäisiä videon, animaatioiden tai muun erikoissisällön näyttämiseen. Yleisiä esimerkkejä ovat Adobe Flash Player, QuickTime ja Oracle Java. Liitännäisiä saatetaan kuitenkin käyttää väärin, ja ne voivat muodostaa tietoturva- tai yksityisyysriskin. Voit halutessasi käyttää vain tiettyjä liitännäisiä valitsemillasi luotettavilla sivustoilla.

Näkyviin saattaa tulla valintaikkuna, kun siirryt liitännäissisältöä sisältävälle verkkosivustolle tai muutat liitännäisen estokäytäntöä Safari-asetusten Verkkosivustot-osiossa.

Jos liitännäissisältöä on näkyvissä ja valintaikkuna kysyy: Haluatko käyttää [liitännäisen nimi] [verkko-osoitteessa]?

Safari laittaa oletuksena nämä yleisimmät liitännäiset pois käytöstä kaikilla verkkosivustoilla: Flash, Java, QuickTime ja Silverlight. Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Käytä aina: Safari käyttää liitännäistä verkkosivuston sisällön näyttämiseen. Liitännäinen on käytössä tällä verkkosivulla niin kauan kuin käyt sivulla säännöllisesti.

• Kumoa: Safari ei käytä liitännäistä tämän verkkosivuston sisällön näyttämiseen. Jos haluat, että liitännäinen näyttää tämän verkkosivun sisällön seuraavalla kerralla kun käyt sillä, valitse Näytä > Lataa uudelleen liitännäisillä tai paina ja pidä painettuna älykkään hakukentän oikeassa reunassa olevaa Lataa uudelleen -kuvaketta ja valitse Lataa uudelleen liitännäisillä.

• Käytä kerran: Safari käyttää liitännäistä verkkosivuston sisällön näyttämiseen nyt, mutta ei enää seuraavalla kerralla, kun käyt uudelleen. Jos haluat, että liitännäinen näyttää tämän verkkosivun sisällön seuraavalla kerralla kun käyt sillä, valitse Näytä > Lataa uudelleen liitännäisillä tai klikkaa ja pidä painettuna Älykkään hakukentän perässä olevaa Lataa uudelleen -kuvaketta ja valitse Lataa uudelleen liitännäisillä.

Jos liitännäissisältöä on näkyvissä ja valintaikkuna kysyy: Sallitko verkkosivuston [verkkosivuston osoite] käyttää liitännäistä [liitännäisen nimi]?

Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Salli: Safari käyttää liitännäistä verkkosivuston sisällön näyttämiseen eikä kysy tästä liitännäisestä enää seuraavalla kerralla, kun käyt verkkosivustolla.

• Kumoa: Safari näyttää [Liitännäinen] estetty tällä verkkosivulla -paikanvaraajan liitännäissisällön sijasta nyt ja vieraillessasi verkkosivustolla uudelleen. Jos haluat katsella liitännäissisältöä, klikkaa paikanvaraajaa ja klikkaa sitten Salli.

Jos liitännäissisältöä ei ole näkyvissä ja valintaikkuna kysyy: Sallitko verkkosivuston [verkkosivuston osoite] käyttää liitännäistä [liitännäisen nimi]?

Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Ei koskaan tälle verkkosivustolle: Safari ei anna verkkosivuston käyttää liitännäistä.

• Salli: Safari sallii verkkosivuston käyttää liitännäistä eikä kysy siitä, kun vierailet verkkosivustolla uudelleen.

• Ei nyt: Safari ei salli verkkosivuston käyttää liitännäistä nyt, mutta kysyy siitä seuraavan kerran, kun vierailet verkkosivustolla.

Jos valintaikkuna kysyy: Haluatko varmasti sallia verkkosivuston tai kaikkien verkkosivustojen suorittaa liitännäisen [liitännäisen nimi] suojaamattomassa tilassa?

Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Salli: Safari käyttää liitännäistä suojaamattomassa tilassa. Liitännäinen voi käyttää henkilötietojasi ja dokumenttejasi.

• Kumoa: Safari ei käytä liitännäistä suojaamattomassa tilassa. Kun liitännäistä suoritetaan suojaamattomassa tilassa, se voi käyttää henkilötietojasi ja dokumenttejasi.

Jos valintaikkuna sanoo, että liitännäinen on päivitettävä

Sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

• Lataa [liitännäinen]: Siirtyy verkkosivustolle, jolta voit saada päivityksen. Asenna päivitys latauksen jälkeen, poistu Safarista ja avaa se uudelleen.

• Laita [liitännäinen] pois päältä: Liitännäinen otetaan pois käytöstä ja Safari yrittää näyttää sisällön ilman sitä. Jos se ei onnistu, verkkosivustolla näkyy paikanvaraaja kunnes liitännäinen päivitetään.

Jos valintaikkuna sanoo, että liitännäisen versiossa on kriittisiä tietoturvaongelmia

• Safari ei oletuksena anna verkkosivuston käyttää liitännäistä.

Jos haluat silti käyttää liitännäistä, valitse Safari > Asetukset ja klikkaa Verkkosivustot. Valitse liitännäinen vasemmalla, klikkaa verkkosivuston ponnahdusvalikkoa ja valitse Päällä. Tämä voi muodostaa tietoturva- tai yksityisyysriskin, joten tämä vaihtoehto tulee valita vain luotettaville verkkosivustoille.

Voit muuttaa liitännäisen estokäytäntöjä verkkosivustolla tulevia käyntejä varten valitsemalla Safari > Asetukset ja klikkaamalla Verkkosivustot. Valitse verkkosivusto ja valitse liitännäisten asetukset. Jos haluat lisätietoja käytäntövalinnoista, katso Verkkosivustojen asetukset.