Safari-ehdotukset

Siri analysoi tapaasi käyttää laitetta, jotta se voisi tarjota yksilöllisempiä ehdotuksia ja parempia hakutuloksia

Siri oppii ymmärtämään, miten käytät laitteitasi, ja tekee käyttökokemuksestasi henkilökohtaisemman. Hyödyntämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoriaa, sähköposteja, viestejä ja yhteystietoja sekä muista asennetuista apeista saatuja tietoja, Siri voi tehdä ehdotuksia muun muassa Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa ja Kuvien Muistoissa. Luettelo Sirin yksilöimistä ominaisuuksista löytyy Järjestelmäasetusten Siri-osion kohdasta Siri-ehdotukset ja tietosuoja.

Yksilöidyt ominaisuudet synkronoituvat kaikkiin laitteisiisi päästä päähän -salauksella

Siri synkronoi tiedot kaikkiin laitteisiisi, jotta käyttökokemus on yhdenmukainen niillä kaikilla. Synkronointi tehdään päästä päähän -salauksella.

Ehdotusten ja hakutulosten osuvuuden parantamiseksi tiettyjä tietoja lähetetään Applelle, mutta niitä ei liitetä sinuun

Joissakin tapauksissa (kuten käyttäessäsi Siri-ehdotuksia Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa tai Safarissa) yleisiä Sirin oppimia kiinnostuksen kohteita saatetaan lähettää Applelle hakujesi osuvuuden parantamiseksi. Tällaiset kiinnostuksen kohteet (esimerkiksi ruoanlaitto tai koripallo) auttavat antamaan osuvampia hakutuloksia. Käytämme myös yksityisyyttä suojelevia tekniikoita, joten näitä kiinnostuksen kohteita ei yhdistetä sinuun.

Kun teet haun, laitteesi lähettää näiden kiinnostuksen kohteiden lisäksi hakukyselyjä, valitsemiasi ehdotuksia ja niihin liittyviä käyttötietoja Applelle kyselyn prosessoimiseksi. Näitä tietoja ei liitetä sinuun. Hakutuloksia, joissa näkyy laitteellasi olevia tiedostoja ja sisältöä, ei lähetetä.

Jos Sijaintipalvelut on otettu käyttöön laitteellasi, laitteesi sijainti lähetetään Applelle suositusten osuvuuden parantamiseksi. Yleisten sanojen ja sanontojen haut saatetaan toimittaa Applelta hakukoneelle. Hakukoneen ylläpitäjä ei tallenna näitä hakuja. Jotta sinulle voidaan tarjota merkityksellisempiä musiikki- ja videoehdotuksia, jos laitteesi voi käyttää musiikki- ja videotilauspalveluja, voidaan esimerkiksi tilauspalvelujen nimet ja tilaustyypit lähettää Applelle. Tilisi käyttäjätunnusta, numeroa ja salasanaa ei lähetetä Applelle. Apple käyttää lähetettyjä sijainti-, hakukysely- ja käyttötietoja sekä kiinnostuksen kohteita koskevia tietoja ainoastaan ehdotusten osuvuuden parantamiseen ja muiden Apple-tuotteiden ja -palvelujen kehittämiseen.

Sinä voit valita ja hallita tietoja

Voit estää appeja antamasta tietoja Sirin yksilöintiä varten. Siirry Järjestelmäasetuksiin, klikkaa Siri ja valitse Siri-ehdotukset ja tietosuoja. Poista apin valintaneliön valinta.

Jos et halua Siri-ehdotusten lähettävän tietojasi Applelle, voit laittaa Siri-ehdotukset pois päältä. Voit tehdä sen valitsemalla Järjestelmäasetukset, Spotlight ja poistamalla Spotlight-ehdotusten valintaneliön valinnan ja Salli Spotlight-ehdotukset Katso lisää toiminnossa -valintaneliön valinnan. Safari-ehdotukset voidaan laittaa pois päältä Safarissa. Avaa Safari, valitse Safari-valikko ja Asetukset, klikkaa Haku ja poista Sisällytä Safari-ehdotukset -kohdan valinta.

Voit valita Sijaintipalvelut pois päältä Siri-ehdotuksille. Jos haluat tehdä sen, avaa Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys, valitse Yksityisyys-välilehdellä Sijaintipalvelut, valitse Järjestelmäpalvelujen vieressä Lisätietoja ja poista Sijaintipohjaiset ehdotukset -kohdan valinta. Antaakseen merkityksellisiä hakuehdotuksia, Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta sijaintisi arvioimiseen täsmäyttämällä IP-osoitteen maantieteelliseen alueeseen. Tarkempien hakuehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta, jotta voisi arvioida sijaintisi yhdistämällä osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.