Muutoksien käyttäminen valittuihin väreihin

Voit muuttaa kuvan tiettyjä värejä käyttämällä Valinnainen väri -säätöä. Esimerkiksi kuvassa, jossa on koira värillinen hattu päässään, voit Valinnainen väri -säädöllä muuttaa hatun väriä.

Kuva ennen Valinnainen väri -säätöjä.
Kuva Valinnainen väri -säätöjen jälkeen.

Voit valita ja muuttaa kuvassa enintään kuuden eri värin sävyä, kylläisyyttä ja luminanssia.

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädä.

3. Klikkaa Säädöt-paneelissa lisätietokolmiota Valinnainen väri -kohdan vieressä.

4. Valitse värivalitsin värimuutoksesi tallentamiseen, klikkaa pipettipainiketta  ja klikkaa kuvassa väriä, jota haluat muuttaa.

Valinnainen väri -säätimet, joissa pipettipainike ja värivalitsimet näkyvissä.
  5. Kun väri on valittuna, muuta sitä vetämällä liukusäätimiä:

Valinnainen väri -säätimet, joissa sävy-, kylläisyys-, luminanssi- ja alue-liukusäätimet näkyvissä.
    • Sävy: Säätää valitun värin sävyä. Voit esimerkiksi muuttaa vihreän sävyn siniseksi.

• Värikylläisyys: Lisää tai vähentää valitun värin yleistä intensiteettiä. Voit esimerkiksi muuttaa kirkkaan pinkin lähes harmaaksi vähentämällä sen kylläisyyttä.

• Luminanssi: Säätää valitun värin luminanssia (näennäistä kirkkautta tai pinnan heijastaman valon määrää).

• Alue: Säätää värivalintaasi perustuvaa värialuetta, joka muuttuu. Aluetta muuttamalla säädetään, kuinka paljon kuvan samankaltaisia värejä muutetaan. Voit esimerkiksi valittua sinistä aluetta laajentamalla muuttaa kaikkia taivaan sinisiä sävyjä, tai supistamalla rajoittaa muutoksen tiettyyn siniseen esineeseen.