Kuvan terävöitys

Terävöitys-säätö muuttaa kuvia tehden reunoista tarkempia ja paremmin erottuvia.

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädä.

3. Klikkaa Säädöt-paneelissa lisätietokolmiota Terävöitys-kohdan vieressä.

4. Säädä terävyyttä liukusäätimillä.

Säädöt-osion terävöityssäätimet.
    • Voimakkuus: Säätää terävöitettyjen reunojen voimakkuutta.

• Reunat: Asettaa kynnyksen jonka perusteella määritellään mitkä pikseliryhmät ovat reunoja ja mitkä eivät.

• Vähennys: Tekee terävöitystehosteesta enemmän tai vähemmän huomattavan. Vähennys-arvon lisääminen tekee terävöityksestä kovemman ja vähentäminen pehmentää tehostetta.

Vinkki: Laita osoitin liukusäätimen päälle ja pidä optionäppäintä painettuna, jotta liukusäätimen arvoalue laajenee.