Vinjetin käyttäminen

Vinjetillä voit tummentaa kuvan reunoja ja keskittää huomion keskikohtaan. Saat haluamasi lopputuloksen säätämällä vinjetin tummuutta ja kokoa tai vähemmän dramaattisen lopputuloksen pehmentämällä vinjettiä.

Kuva, johon on lisätty vinjetti ja jossa näkyy tummuutta reunojen ympärillä.
  1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädä.

3. Klikkaa Säädöt-paneelissa lisätietokolmiota Vinjetti-kohdan vieressä.

4. Säädä vinjettiä liukusäätimillä.

Vinjetti-säätimet Säädöt-osiossa.
    • Voimakkuus: Tummentaa tai vaalentaa vinjettiä.

• Säde: Muuttaa vinjetin kokoa.

• Pehmeys: Muuttaa vinjetin peittävyyttä, jotta se korostuu enemmän tai vähemmän.