Kuvien näyttäminen niissä olevien henkilöiden perusteella

Kun avaat Kuvat-ohjelman ensimmäisen kerran, se tunnistaa kuvien ihmisiä skannaamalla kirjaston. Kun etsintä on tehty, voit avata Ihmiset-albumin, katsella kokoelmia, jotka on järjestetty niiden sisältämien kasvojen mukaan, ja liittää nimiä ihmisiin, jotka Kuvat löysi. Kun tuot uusia kuvia kirjastoon, Kuvat käy ne läpi ja yhdistää niissä olevat ihmiset sinun tunnistamiisi ihmisiin. Voit myös tunnistaa kuvista ihmisiä käsin.

Huomaa: Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, kuvista tunnistetut henkilöt synkronoidaan kaikille laitteillesi.

Avaa Kuvat

Kirjastossa olevien ihmiset näyttäminen

1. Klikkaa sivupalkissa Henkilöt.

Suosikeiksi merkitsemäsi ihmiset tulevat näkyviin suurina neliöinä ikkunan yläosassa. Jos haluat merkitä henkilön suosikiksi, klikkaa kuvassa Suosikit-painike. Voit myös vetää henkilöitä yläreunan suosikit-alueelle tai sieltä pois.

2. Katsele tietyn henkilön kuvia kaksoisklikkaamalla kasvoja.

Henkilöt-albumissa olevat kasvot.
  3. Tee jokin seuraavista:

• Katso kokonaisia kuvia tai pelkkiä kasvoja: Klikkaa työkalupalkin Kuvat- tai Kasvot-painiketta.

Työkalupalkin kuva- tai kasvopainikkeet.
    • Henkilön kaikkien kuvien tai yhteenvedon näyttäminen: Klikkaa Kuvat-alueen yläosassa Näytä lisää tai Näytä yhteenveto.

• Tietyn henkilön kuvien yhdistäminen: Aseta osoitin henkilön kuvan päälle ja klikkaa Nimi. Ala kirjoittaa henkilön nimeä ja valitse nimi sitten, kun se tulee näkyviin ponnahdusvalikkoon. Kun viestissä kysytään, ovatko henkilöt samat, klikkaa Kyllä.

• Henkilön kuvien nimen muuttaminen: Klikkaa nimeä kuvan alla ja kirjoita uusi nimi tai valitse kirjoitettaessa näkyviin tuleva nimi.

• Väärin tunnistetun henkilön poistaminen: Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse ”[nimi] ei ole tässä kuvassa]” tai ”Tämä ei ole [nimi]”.

• Henkilön kuvan muokkaaminen: Kaksoisklikkaa muokattavaa kuvaa ja klikkaa muokkauspainiketta.

• Kuvan valitseminen avainkuvaksi edustamaan henkilön kaikkia kuvia: Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse Tee avainkuva.

• Kuvien näyttäminen kartalla: Vieritä alas Paikat-alueelle ja näytä kuvan sijainti kartalla kaksoisklikkaamalla kuvan miniatyyriä.

• Muiden tätä henkilöä esittävien kuvien tarkasteleminen ja vahvistaminen: Jos Kuvat-ohjelma on tunnistanut henkilöstä useampia kuvia tarkistettavaksi, työkalupalkissa näytetään viesti. Tarkista ja vahvista kuvat henkilöstä klikkaamalla Tarkista ja klikkaa sitten Valmis. Jos viestiä ei näy, vieritä alaosaan ja klikkaa Vahvista lisäkuvat. Kun Kuvat tarjoaa täsmääviä kasvoja, vahvista henkilöllisyys klikkaamalla Kyllä. Lopeta kasvojen tarkastelu klikkaamalla Valmis.

• Henkilön merkitseminen suosikiksi: Vieritä alaosaan ja klikkaa Tee tästä ihmisestä suosikki. Poista suosikeista klikkaamalla Poista tämä henkilö suosikeista.

• Muiston luominen henkilön kuvista: Vieritä alaosaan ja klikkaa Lisää muistoihin.

Tunnista ja nimeä henkilöitä Henkilöt-näkymässä

1. Klikkaa sivupalkissa Henkilöt.

2. Kun haluat nimetä henkilön, klikkaa Nimi-painiketta kuvassa, kirjoita nimi (tai valitse kirjoittaessasi näkyviin tuleva nimi) ja paina rivinvaihtoa.

Nimi liitetään kaikkiin ryhmän kuviin.

Henkilön kuvien yhdistäminen yhteen ryhmään

Kuvat-ohjelma tunnistaa ihmisiä uusissa kuvissa ja lisää ne tunnistamiesi ihmisten kuviin. Jos sinulla on useampi ryhmä saman henkilön kuvista, voit yhdistää ne yhdeksi ryhmäksi.

1. Valitse yhdistettävät kuvaryhmät.

2. Ctrl-klikkaa yhtä ryhmää ja valitse Yhdistä [numero] ihmistä.

Ihmisten tunnistaminen ja nimeäminen yksittäisissä kuvissa

1. Avaa kuva kaksoisklikkaamalla sitä.

2. Tee jokin seuraavista:

• Valitse Näytä > Näytä kasvojen nimet. Klikkaa kasvojen alla nimeä tai nimeämätön-tekstiä, kirjoita nimi (tai valitse kirjoittaessasi näkyviin tuleva nimi) ja paina rivinvaihtoa.

• Klikkaa työkalupalkin Tiedot-painiketta . Klikkaa lisäyspainiketta , aseta tarvittaessa ympyrä kasvojen kohdalle vetämällä, klikkaa nimikenttää, kirjoita nimi ja paina rivinvaihtonäppäintä.

Voit tunnistaa useita kasvoja kuvassa klikkaamalla Lisää-painiketta . Jos haluat poistaa lisäämäsi nimen kasvoista, klikkaa poistopainiketta  henkilön kohdalla.

• Avaa kuva kaksoisklikkaamalla sitä ja vieritä alas Henkilöihin. Kaksoisklikkaa kuvaa Henkilöiden alla, klikkaa työkalupalkissa Lisää nimi ja kirjoita nimi nimikenttään (tai valitse kirjoittaessasi näkyviin tuleva nimi). Klikkaa Seuraava-painiketta ja klikkaa sitten Valmis.

Jos haluat lopettaa nimien näyttämisen kuvissa, valitse Näytä > Kätke kasvojen nimet.

Ihmisten hakeminen nimen perusteella

• Klikkaa työkalupalkin hakukenttää, kirjoita Ihmiset-ominaisuudella tunnistetun henkilön nimi, klikkaa henkilön nimeä valikossa tai paina rivinvaihtoa.

Kuvat näyttää kaikki kuvat, joissa tämä henkilö on.

Kaikkien tietyn henkilön kuvien poistaminen Henkilöt-albumista

1. Klikkaa sivupalkissa Henkilöt.

2. Tee jokin seuraavista:

• Ctrl-klikkaa henkilöä ja valitse Poista tämä henkilö. Klikkaa Poista Henkilöt-albumista.

• Kaksoisklikkaa henkilöä, vieritä alas ja klikkaa Poista Henkilöt-albumista.

Kuvat poistetaan Henkilöt-albumista, mutta niitä ei poisteta kirjastostasi. Jos haluat palauttaa henkilön Henkilöt-albumiin, kaksoisklikkaa henkilön kuvaa, vieritä alas Henkilöihin, kaksoisklikkaa henkilön kuvaa, vieritä alas ja klikkaa Lisää Henkilöt-albumiin.

Kuvan poistaminen Ihmiset-albumista:

Kun avaat ryhmän kuvia, joissa on tietty henkilö, voit poistaa yksittäisiä kuvia tästä henkilöstä kirjastostasi. Poistetut kuvat siirretään Äskettäin poistetut -albumiin sivupalkissa.

1. Klikkaa sivupalkissa Henkilöt.

2. Avaa tietyn henkilön kuvat kaksoisklikkaamalla henkilöä.

3. Valitse kuva klikkaamalla sitä ja paina sitten poistonäppäintä.

4. Klikkaa Poista.