Säädä valoisuutta, valotusta ja muuta

Voit muuttaa kuvan valotusta ja väriä Kuvat-ohjelman säätötyökaluilla. Tehokkaiden algoritmien avulla Kuvat analysoi kuvasi ja säätää eri asetuksia tehdäkseen kuvastasi parhaan näköisen. Voit myös tuoda näkyviin tarkempia säätimiä, joilla voit hienosäätää kaikkia asetuksia, mukaan lukien valotus, valo- ja varjokohdat, kirkkaus ja kontrasti.

Avaa Kuvat

Vinkki: Kuvaa muokattaessa saat säätötyökalut nopeasti esiin painamalla A-näppäintä. Paina A:ta uudelleen kun olet tehnyt muutokset.

Valokuvien perussäätöjen tekeminen

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädä.

3. Tee jokin seuraavista:

• Klikkaa lisätietokolmiota Valoisuus-, Väri- tai Mustavalkoinen-kohdan vieressä ja vedä liukusäädintä kunnes olet tyytyväinen kuvaasi. Jos haluat, että Kuvat-ohjelma parantaa kuvaa automaattisesti, klikkaa Automaattinen.

Valoisuus-, Väri- ja Mustavalkoinen-säätimet Säädöt-paneelissa. Kunkin liukusäätimen yläpuolella näkyy Automaattinen-painike.

Vinkki: Jos haluat perua muutokset ja palata alkuperäisiin asetuksiin tiettyä säätöä varten, kaksoisklikkaa liukusäädintä. Kun teet säädön, säädön viereen tulee näkyviin sininen merkki osoittamaan muutosta. Valitsemalla merkin tai poistamalla sen valinnan voit ottaa säädön käyttöön tai pois käytöstä väliaikaisesti ja katsoa, miten se vaikuttaa kuvaan.

Tee valoisuuden hienosäätöjä

Voit lisäksi tehdä hienosäätöjä kuvan valoisuusasetuksiin.

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädöt, klikkaa Valoisuus-kohdan lisätietokolmiota ja klikkaa Valinnat-kohdan lisätietokolmiota.

3. Muuta, miltä kuva näyttää, vetämällä liukusäätimiä:

Säädot-paneelin Valoisuus-kohdassa näkyy säätimet eloisuudelle, valotukselle, valokohdille, varjoille, kirkkaudelle, kontrastille ja mustapisteelle.
    • Eloisuus: Voit kirkastaa tummia osia ja tummentaa kirkkaita osia aluekohtaisilla säädöillä sekä tuoda esiin yksityiskohtia ja tehdä kuvasta monivivahteisen ja eloisamman lisäämällä kontrastia. Säätö on neutraali värin suhteen (kylläisyyttä ei muuteta), mutta väri saattaa vaikuttaa erilaiselta, koska kirkkaammat ja korkeakontrastisemmat kuvat näyttävät eloisimmilta.

• Valotus: Säätää koko kuvan sävyjä.

• Valokohdat: Säätää kirkkaiden alueiden yksityiskohtia.

• Varjokohdat: Säätää varjoisien alueiden yksityiskohtia.

• Kirkkaus: Säätää kuvan kirkkautta.

• Kontrasti: Säätää kuvan kontrastia.

• Musta piste: Asettaa pisteen, jossa kuvan tummimmat kohdat muuttuvat kokonaan mustaksi ja jossa yksityiskohtia ei ole. Mustan pisteen asettaminen voi parantaa kontrastia valjuissa kuvissa.

Vinkki: Laita osoitin liukusäätimen päälle ja pidä optionäppäintä painettuna, jotta liukusäätimen arvoalue laajenee.

Tee värien hienosäätöjä

Voit lisäksi tehdä hienosäätöjä valokuvan värikylläisyys-, värikontrasti- ja värivirhe-asetuksille.

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädöt, klikkaa Väri-kohdan lisätietokolmiota ja klikkaa Valinnat-kohdan lisätietokolmiota.

3. Muuta, miltä kuva näyttää, vetämällä liukusäätimiä:

Säädot-paneelin Väri-kohdassa näkyy säätimet kylläisyydelle, kontrastille ja värivirheelle.
    • Värikylläisyys: Säätää kuvan värien kylläisyyttä.

• Kontrasti: Säätää kuvassa samankaltaisten värien keskinäistä värikontrastia ja erottelua.

• Värivirhe: Säätää ja korjaa kuvan värisävyjä.

Mustavalkoiset hienosäädöt

Voit hienosäätää sävyjen ja harmaiden alueiden intensiteettiä ja muuttaa kuvan rakeisuutta.

1. Kaksoisklikkaa kuvaa ja klikkaa työkalupalkissa Muokkaa.

2. Klikkaa työkalupalkissa Säädöt, klikkaa Mustavalkoinen-kohdan lisätietokolmiota ja klikkaa Valinnat-kohdan lisätietokolmiota.

3. Muuta, miltä kuva näyttää, vetämällä liukusäätimiä:

Säädot-paneelin Mustavalkoinen-kohdassa näkyy säätimet intensiteetille, neutraaleille, sävyille ja rakeisuudelle.
    • Voimakkuus: Lisää tai vähentää kuvan sävyjen voimakkuutta.

• Neutraalit: Vaalentaa tai tummentaa kuvan harmaita alueita.

• Sävy: Säätää kuvan ilmettä lisäämällä tai vähentämällä kontrastia

• Rakeisuus: Säätää kuvassa näkyvää rakeisuutta.