Albumien luominen

Voit järjestää kuvakirjastoasi paremmin luomalla albumeita.

Avaa Kuvat

Albumin luominen

1. Tee jokin seuraavista:

• Tyhjän albumin luominen: Valitse Arkisto > Uusi albumi tai klikkaa lisäyspainiketta  sivupalkin Omien albumeiden vieressä ja valitse sitten Albumi.

• Uuden albumin luominen ryhmästä kuvia: Valitse kuvat, jotka haluat uuteen albumiin, ja valitse sitten Arkisto > Uusi albumi valinnasta.

2. Kirjoita sivupalkissa uudelle albumille nimi ja paina rivinvaihtonäppäintä.

Vinkki: Voit myös valita kuvat, jotka haluat uuteen albumiin, ctrl-klikata valittua kuvaa, valita Lisää albumiin ja valita Uusi albumi.

Kuvien lisääminen olemassa olevaan albumiin

• Voit lisätä kuvia albumiin tekemällä jonkin seuraavista:

• Valitse haluamasi kuvat ja vedä ne albumiin sivupalkissa.

• Valitse haluamasi kuvat, ctrl-klikkaa valittua kuvaa, valitse Lisää albumiin ja valitse Uusi albumi.

• Valitse haluamasi kuvat ja vedä valintailmaisimen miniatyyri ikkunan yläreunasta albumiin sivupalkissa.

Valintailmaisin, joka näyttää, että kolme kuvaa on valittu.

Kuvien lisääminen Finderin kansiosta olemassa olevaan albumiin

• Vedä kuvakansio Finderista sivupalkin albumiin. Kuvat lisää kansion sisällön albumiin.

Jos valitsit Kopioi kohteet Kuvat-kirjastoon -vaihtoehdon Kuvat-asetuksissa, kuvat lisätään Kuvat-kirjastoosi. Voit säästää levytilaa poistamalla kuvat Finderin kansiosta.

Albumissa olevien kuvien poistaminen tai uudelleenjärjestäminen

Avaa albumi kaksoisklikkaamalla sitä ja tee sitten jokin seuraavista:

• Järjestä kuvat päivämäärän mukaan: Valitse Näytä > Järjestä ja valitse sitten Säilytä järjestettynä vanhimman mukaan tai Säilytä järjestettynä uusimman mukaan.

• Järjestä kuvat uudelleen käsin: Voit vetää kuvia haluamaasi järjestykseen.

• Järjestä kuvat aakkosjärjestykseen nimen mukaan: Valitse Näytä > Järjestä ja valitse sitten Säilytä järjestettynä nimen mukaan.

• Poista kuvia albumista: Valitse kuvat ja paina poistonäppäintä tai valitse Kuva > Poista [numero] kuvaa albumista.

Kuvat poistetaan vain kyseisestä albumista, ei muista kuvakirjastossasi olevista albumeista. Jos poistat kuvan albumista vahingossa, voit palauttaa sen valitsemalla Muokkaus > Peru.

Huomaa: Et voi poistaa kuvia Älykkäästä albumista tai puolestasi luoduista albumeista, kuten Videot- tai Kuvasarjat-albumeista. Kuvat lisätään näihin albumeihin automaattisesti albumin hakuehtojen perusteella. Voit poistaa valitut kuvat koko kirjastostasi ja iCloud-kuvakirjastostasi painamalla komento-delete.

Albumien poistaminen tai uudelleenjärjestäminen

Klikkaa sivupalkissa Omat albumit ja tee jokin seuraavista:

• Albumien kuvien yhdistäminen toiseen albumiin: Vedä albumi toiseen albumiin.

• Kahden albumin yhdistäminen kansioksi: Optio-vedä albumi toiseen albumiin.

• Järjestä albumit päivämäärän mukaan: Valitse Näytä > Järjestä ja valitse sitten Vanhin ensin tai Uusin ensin.

• Albumien järjesteleminen uudelleen käsin: Vedä albumit haluamaasi järjestykseen.

• Järjestä albumit aakkosjärjestykseen nimen mukaan: Valitse Näytä > Järjestä ja valitse Nimen mukaan.

• Albumin poistaminen: Ctrl-klikkaa albumia, valitse Poista albumi ja klikkaa Poista.

Albumi poistetaan kirjastostasi ja iCloud-kuvakirjastostasi. Albumissa olevia kohteita ei poisteta, vaan ne jäävät kuvakirjastoosi. Jos poistat albumin vahingossa, voit palauttaa sen valitsemalla Muokkaa > Peru albumin poisto.

Vinkki: Voit järjestää projektit myös nimen tai luontipäivämäärän mukaan ja järjestää kohteet sivupalkissa. Et voi järjestää kuvia hetkessä.

Avainkuvan asettaminen albumille

Voit valita albumille avainkuvan, joka edustaa albumia Kuvat-ikkunassa.

1. Avaa albumi kaksoisklikkaamalla ja valitse kuva, josta haluat tehdä avainkuvan.

2. Valitse Kuva > Tee avainkuva.