Tiedostojen tallennuspaikan vaihtaminen Kuvat-ohjelmassa

Kun tuot kuvia ja videoita Kuvat-ohjelmaan, ne kopioidaan ja tallennetaan Kuvat-kirjastoon. Voit halutessasi säilyttää kuvia ja videoita Kuvat-kirjaston ulkopuolella esim. Macilla olevassa kansiossa tai ulkoisella kovalevyllä ja silti katsella niitä Kuvat-ohjelmassa. Kirjaston ulkopuolella säilytettäviä tiedostoja kutsutaan viitatuiksi tiedostoiksi. Jos haluat lisätietoja viitatuista tiedostoista, katso Missä ovat kuvani?

Viitattuja tiedostoja ei lähetetä automaattisesti iCloud-kuvakirjastoon eikä varmuuskopioida muiden tiedostojen kanssa, kun varmuuskopioit kuvakirjaston; ne pitää varmuuskopioida erikseen. Jos et halua varmuuskopioida viitattuja tiedostoja käsin, voit kerätä ne kirjastoon.

Avaa Kuvat

Tuotujen tiedostojen tallentaminen Kuvat-kirjaston ulkopuolelle

1. Valitse Kuvat > Asetukset ja klikkaa Yleiset.

2. Poista Kopioi kohteet Kuvat-kirjastoon -valintaneliön valinta.

Kun nyt tuot kuvia tai videoita, Kuvat jättää tiedostot niiden alkuperäiseen sijaintiin ja käyttää niitä viitattuina tiedostoina.

Viitattujen tiedostojen kopioiminen Kuvat-kirjastoon

Voit kopioida viitatut tiedostot kuvakirjastoon, jotta ne on helpompi varmuuskopioda ja jotta ne sisällytetään automaattisesti iCloud-kuvakirjastoon.

1. Valitse tiedostot, jotka haluat siirtää kuvakirjastoon.

2. Valitse Arkisto > Kokoa yhteen.

3. Klikkaa Kopioi.