Missä ovat kuvani?

Oletuksena Kuvat-ohjelmaan tuodut kuvat ja videot tallennetaan Macin Kuvat-kirjastoon.

Jos tuot kohteita tallennuslaitteesta tai toisesta Macilla olevasta kansiosta, voit asettaa Kuvat-ohjelman jättämään kohteet niiden alkuperäisiin sijainteihin, jotta ne eivät vie ylimääräistä tilaa Macilla. Kunhan laite tai kansio on Kuvat-ohjelman käytettävissä, voit katsella ja käsitellä kohteita Kuvat-ikkunassa normaalisti. (Tiedostoista, joita säilytetään Kuvat-kirjaston ulkopuolella, käytetään nimeä viitatut tiedostot.)

Vaikka tiedostojen säilyttäminen Kuvat-kirjaston ulkopuolella säästää tilaa Macilla, kannattaa tiedostaa seuraavat asiat:

• Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, Kuvat-kirjaston ulkopuolella olevia kuvia ja videoita ei tallenneta iCloud-kuvakirjastoon. Joten nämä tiedostot eivät ole muiden iCloud-kuvakirjastoa käyttävien Macien tai laitteiden käytettävissä.

• Jos irrotat laitteen, jossa tiedostot ovat, tai siirrät tai nimeät uudelleen tiedostoja Finderissa, Kuvat ei löydä niitä etkä voi käsitellä niitä Kuvat-ohjelmassa.

Huomaa: Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, voit säästää tilaa myös laittamalla Optimoi Macin tallennustila -valinnan päälle iCloud-asetuksissa. iCloud-kuvakirjasto laittaa sitten Macille pienempiä kuvatiedostoja tarpeen mukaan. Täysikokoiset kuvat ja videot ovat käytettävissä Macilla iCloudista, mutta Kuvat-kirjasto vie vähemmän tilaa Macilla.

Avaa Kuvat