tekstin valitseminen

Valitse tekstiä tekemällä jokin seuraavista:

• Yhden tai useamman merkin valitseminen: Klikkaa ensimmäisen merkin etupuolella ja vedä haluamiesi merkkien ylitse.

• Sanan valitseminen: Kaksoisklikkaa sanaa.

• Kappaleen valitseminen: Klikkaa kappaletta kolmesti.

• Kohdan valitseminen luettelosta: Klikkaa sen luettelomerkkiä, numeroa tai kirjainta.

• Tekstialueen nopea valitseminen ilman vetämistä: Klikkaa ensimmäisen merkin etupuolelle, pidä näppäimistön vaihto-näppäintä painettuna ja klikkaa valittavan tekstin loppua. Voit valita vain pari merkkiä tai suuren määrän tekstiä useista kappaleista tai sivuista.

• Epäjatkuvan tekstin valitseminen: Pidä komentonäppäintä painettuna samalla kun valitset kaksi tai useampia toisistaan erillään oleva sanoja tai tekstialueita.

Huomaa: Et voi valita epäjatkuvaa tekstiä kommentissa.

Voit valita jatkuvan tekstialueen tai useita epäjatkuvia valintoja ainoastaan dokumentin saman alueen sisällä eli esimerkiksi dokumentin leipätekstissä tai yhdessä tekstilaatikossa, kuviossa tai taulukkosolussa.

Jos haluat poistaa valinnan kaikelta valitulta tekstiltä, klikkaa sivulla mihin tahansa valinnan ulkopuolella. Jos haluat poistaa vain yhden epäjatkuvan valinnan osan tai joitakin sen osia, pidä komentonäppäintä painettuna ja valitse sitten teksti, jonka haluat jättää pois.