tekstinkäsittely- ja sivuasetteludokumentit

Pages iCloudille -ohjelmalla voit luoda tekstinkäsittely- ja sivuasetteludokumentteja. Voit lisätä mitä tahansa sisältöä (tekstiä, grafiikkaa, kaavioita jne.) kumpaankin, mutta dokumenttityyppien käsittelyssä on kuitenkin eroja.

• Tekstinkäsittely: Näiden avulla voit luoda ensisijaisesti tekstipainotteisia dokumentteja, esimerkiksi raportteja ja kirjeitä. Dokumentissa on leipätekstialue, johon kirjoitat. Teksti etenee sivulta toiselle, sillä uusia sivuja luodaan tarvittaessa automaattisesti. Voit lisätä myös leipätekstistä erotettua sisältöä (esimerkiksi sivupalkkeja tai kuvatekstejä) lisäämällä tekstilaatikoita.

• Sivuasettelu: Näiden työpohjien avulla voit luoda räätälöidympiä dokumentteja, esimerkiksi uutiskirjeitä ja julisteita. Sivuasetteludokumentti on kuin kangas, johon voit lisätä tekstilaatikoita, kuvia ja muita objekteja ja jolla voit asetella niitä sivulle haluamallasi tavalla. Uudet sivut täytyy lisätä manuaalisesti.

Voit tarkista työpohjan (tai dokumentin) käyttötarkoituksen (tekstinkäsittely vai sivuasettelu) avaamalla sen. Jos näet työkalupalkissa Lisää sivu -painikkeen (Lisää-painikkeen vasemmalla puolella), kyseessä on sivuasetteludokumentti. Muussa tapauksessa kyseessä on tekstinkäsittelydokumentti.