tekstin valitseminen

• Sanan, kappaleen tai tekstialueen valitseminen: Kaksoisklikkaa sanaa, kolmoisklikkaa kappaletta tai vedä tekstialueen poikki.

Jos teksti on tekstilaatikossa, kuviossa, taulukkosolussa, otsikko- tai kuvatekstikentässä tai ylä- tai alaotsaketekstikentässä, kaksoisklikkaa ensin objektia tai tekstikenttää ja valitse sitten teksti, jonka haluat sijoittaa siihen.

Vinkki: Jos haluat valita tekstialueen (ilman vetämistä), klikkaa ensimmäisen merkin etupuolelle, pidä näppäimistön vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaa valittavan tekstin loppua.

• Epäjatkuvan tekstin valitseminen: Pidä komentonäppäintä painettuna samalla kun valitset kaksi tai useampia toisistaan erillään oleva sanoja tai tekstialueita.

Voit valita jatkuvan tekstialueen tai useita epäjatkuvia valintoja ainoastaan dokumentin saman alueen sisällä eli esimerkiksi dokumentin leipätekstissä tai yhdessä tekstilaatikossa, kuviossa tai taulukkosolussa.

Jos haluat poistaa valinnan kaikelta valitulta tekstiltä, klikkaa sivulla mihin tahansa valinnan ulkopuolella. Jos haluat poistaa vain yhden epäjatkuvan valinnan osan tai joitakin sen osia, pidä komentonäppäintä painettuna ja valitse sitten teksti, jonka haluat jättää pois.