työkalupalkki

Työkalupalkki on rivi painikkeita laskentataulukon yläpuolella Numbers-ikkunassa. Klikkaamalla painikkeita voit mm. lisätä objekteja, kuten kuvioita, kaavioita ja taulukoita; avata ja sulkea sivupalkin ja näyttää etsi ja korvaa -toiminnon.

Näytön yläosassa on valikkorivi, jossa on Omena-, Numbers-, Arkisto-, Muokkaa-, Lisää-, Muoto-, Järjestä-, Näytä-, Jako-, Ikkuna- ja Ohje-valikot. Valikkorivin alla on avoin Numbers-laskentataulukko, jonka yläosassa on seuraavat työkalupalkin painikkeet: Näytä, Zoomaa, Lisää kategoria, Lisää, Taulukko, Kaavio, Teksti, Kuvio, Media ja Kommentti.

Jos haluat muokata työkalupalkkia, kuten muuttaa painikkeiden näkymistä ja järjestystä, valitse näytön yläreunan Näytä-valikosta Muokkaa työkalupalkkia.

Jos työkalupalkissa ei näy ohjeessa mainittua painiketta, se on saatettu poistaa, kun työkalupalkkia on muokattu. Voit lisätä sen takaisin muokkaamalla työkalupalkkia uudelleen.

Näytön yläreunan valikkorivillä (Numbers-ikkunan yläpuolella) on valikoita, joilla on sama nimi kuin työkalupalkin painikkeilla. Nämä valikot eivät aina sisällä samoja vaihtoehtoja kuin työkalupalkin kohteet. Useimmissa tapauksissa valikkorivin valikot sisältävät paljon enemmän komentoja kuin työkalupalkki.