tekstin valitseminen

Valitse teksti tekemällä jokin seuraavista, kun katselet laskentataulukkoa muokkausnäkymässä:

• Sanan valitseminen: Kaksoisnapauta sitä.

• Kappaleen valitseminen: Napauta kappaletta kolmesti.

• Kohdan valitseminen luettelosta: Napauta sen luettelomerkkiä, numeroa tai kirjainta.

• Tekstialueen valitseminen: Kaksoisnapauta sanaa ja säädä tekstialuetta suuremmaksi tai pienemmäksi siirtämällä kahvapisteitä.

• Epäjatkuvan tekstin valitseminen: Pidä yhdistetyn näppäimistön komentonäppäintä painettuna samalla kun valitset kaksi tai useampia toisistaan erillään olevia sanoja tai tekstialueita ohjauslevyllä tai hiirellä.

Jos haluat poistaa jonkin epäjatkuvan valinnan osan, pidä komentonäppäintä painettuna ja valitse sitten teksti, jonka haluat jättää pois.

iPadilla voit liikuttaa lisäyskohtaa myös vetämällä kahta sormea näppäimistöllä tai valita sanan napauttamalla kerran näppäimistöllä ja kappaleen napauttamalla kahdesti.

Voit valita jatkuvan tekstialueen tai useita epäjatkuvia valintoja ainoastaan välilehden saman alueen sisällä eli esimerkiksi yhdessä tekstilaatikossa, kuviossa tai taulukkosolussa.

Jos haluat poistaa valinnan kaikelta valitulta tekstiltä, klikkaa välilehdellä mihin tahansa valinnan ulkopuolella.