sivupalkki

Sivupalkki on laskentataulukon oikealla puolella oleva alue, jonka toiminnoilla voit muokata taulukossa valittua tekstiä tai objektia. Sivupalkki on näkyvissä vain, kun työkalupalkin Muoto-painike tai Järjestele-painike on valittuna.

Kun työkalupalkin Muoto-painike on valittuna, sivupalkissa näytetään toiminnot valitun objektin tai tekstin muotoiluun. Jos sinulla on valittuna esimerkiksi tekstiä, näet toiminnot fontin, tekstin koon tai tyylin muokkaamiseen. Jos mitään objektia ei ole valittuna ja kirjoitat taulukon soluun yhtäläisyysmerkin (=), Muoto -sivupalkissa näytetään funktioselain. Siinä voit lisätä esimääritettyjä funktioita, joilla voit tehdä laskutoimintoja.

Kun Järjestele-painike on valittuna, sivupalkissa näytetään toiminnot valitun taulukon tietojen suodattamiseen tai kategorisointiin tai koostetaulukon tietojen lisäämiseen tai järjestämiseen.

Työkalupalkin Muoto-painike on valittuna. Laskentataulukon oikealla olevassa sivupalkissa näkyvät taulukon tyylin ja värin toiminnot ja muut muotoilutoiminnot. Järjestele-painike näkyy työkalupalkin Muoto-painikkeen oikealle puolelle.