AAC

AAC on lyhenne sanoista Advanced Audio Coding (sitä kutsutaan myös nimellä MPEG-4), ja se on standardi tapa pakata ja koodata digitaalista ääntä. iPhone, iPad ja iPod voivat toistaa AAC-koodattuja tiedostoja.

AAC-tiedostojen laatu vetää vertoja ääni-CD-levyille ja ne kuulostavat yhtä hyvältä tai paremmalta kuin samalla tai jopa korkeammalla bittinopeudella koodatut MP3-tiedostot. Esimerkiksi 128 kb/s AAC-tiedoston pitäisi kuulostaa vähintään yhtä hyvältä tai paremmalta kuin 160 kb/s MP3-tiedosto. Koska AAC-tiedon bittinopeus on alhaisempi, se on myös pienempi kuin MP3-tiedosto.

AAC-tiedostoja käyttäen voit tallentaa kovalevyllesi tai laitteeseesi eniten musiikkia. Korkea laatu -asetuksella AAC-tiedostot käyttävät suunnilleen 1 Mt:n levytilaa minuuttia kohden.