Liitteiden näyttäminen, tallentaminen tai poistaminen

Vastaanottamiesi viestien liitteitä voi käsitellä monella tapaa.

Avaa Mail

Liitteiden katseleminen

Tee jokin seuraavista:

• Avaa kuvakkeena näkyvä liite: Kaksoisklikkaa tai klikkaa voimakkaasti kuvaketta. Liitetiedosto avautuu toisessa ohjelmassa, kuten Esikatselussa tai TeXturissa.

• Esikatsele liitteet (avaamatta niitä): Valitse liite ja paina välilyöntiä. Voit myös laittaa osoittimen viestin otsakkeen päälle, klikata Liite-painiketta  ja valita Pikakatsele. Jos haluat esikatsella liitteitä koko näytön kuvaesityksenä, pidä optio-näppäintä painettuna, kun valitset Pikakatsele-komennon. Voit esikatsella liitettä myös klikkaamalla sitä voimakkaasti.

• Liitteen näyttäminen kuvakkeena: Ctrl-klikkaa viestissä näkyvää liitettä (kuten yhden sivun PDF:ää) ja valitse oikotievalikosta Näytä kuvakkeena. Jos haluat katsoa liitettä uudelleen, ctrl-klikkaa sitä ja valitse Näytä paikallaan.

Mail lataa liitteet automaattisesti Mailin Tilitiedot-asetustuksissa olevan asetuksen perusteella.

Liitteiden tallentaminen

Tee jokin seuraavista:

• Laita osoitin viestin otsakkeen päälle, klikkaa Liite-painiketta , valitse ”Tallenna kaikki” tai klikkaa liitteen nimeä ja valitse, minne tiedostot tallennetaan. Voit myös valita Arkisto > Tallenna liitteet.

• Jos haluat tallentaa liitteen työpöydälle, vedä se sinne.

Mail tallentaa liitteet oletusarvoisesti Lataukset-kansioon, joka on käytettävissä Dockissa. Määritä jokin toinen oletuskansio valitsemalla Mail > Asetukset, klikkaamalla Yleiset ja valitsemalla kansio.

Liitteiden poistaminen

• Valitse Viesti > Poista liitteet. Viesti jää postilaatikkoon ja merkintä osoittaa, että kaikki liitteet on poistettu käsin. IMAP-tileillä liitteet poistetaan myös postipalvelimelta eikä niitä voi enää palauttaa.

Oletuksena kun poistat liitteellisen viestin, liite poistetaan myös. Jos haluat muuttaa tätä asetusta, valitse Mail > Asetukset, klikkaa Yleiset, klikkaa Poista muokkaamattomat lataukset -ponnahdusvalikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto. Mail ei poista tallentamiasi liitteitä.

Jos lähetät tai välität vastaanottamiasi kuvia tai PDF-dokumentteja muille henkilöille, voit merkitä liitteet kommenteilla, piirroksilla tai allekirjoituksella ennen niiden lähettämistä.