Viestien poistaminen

Voit poistaa viestit, joita et enää tarvitse, jotta postilaatikot pysyvät hallittavina ja jotta voit vapauttaa tilaa Macistasi tai sähköpostipalvelimelta. Mail-asetusten valinnat määrittävät, voitko katsella ja hakea viestejä sen jälkeen, kun olet poistanut ne.

Avaa Mail

Viestin poistaminen

Voit poistaa viestin Mail-ilmoituksessa tai viestiluettelossa pyyhkäisemällä, jos Mailin Katselu-asetuksissa Siirrä hävitetyt viestit -asetus on asetettu poistamaan; muussa tapauksessa viesti arkistoidaan.

• Mailin ilmoituksessa: Siirrä osoitin ilmoituksen päälle ja klikkaa Roskakori.

• Viestit-ikkunassa: Tee jokin seuraavista:

• Pyyhkäise vasemmalle kahdella sormella ja klikkaa Roskiin tai pyyhkäise koko matkan vasemmalle, kunnes viesti poistuu näkyvistä.

• Siirrä osoitin viestin otsakkeen päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa Poista-painiketta .

• Valitse viesti luettelosta ja klikkaa sitten Mailin työkalupalkissa olevaa Poista-painiketta.

Vinkki: Jos haluat estää luettelon seuraavaa viestiä tulemasta valituksi automaattisesti (ja merkityksi luetuksi), pidä optionäppäintä painettuna, kun poistat viestin.

Useiden viestien poistaminen

• Valitse viestiluettelosta yksi tai useampi viesti tai keskustelu ja klikkaa sitten Poista-painiketta  Mailin työkalupalkissa tai paina poistonäppäintä. Jos valitset keskustelun, kaikki keskustelun viestit poistetaan.

• Etsi joukko viestejä poistamista varten. Voit esimerkiksi etsiä viestejä väliltä 1.8.–5.9.2017 kirjoittamalla Mailin hakukenttään "päivämäärä: 1.8.2017–5.9.2017". Voit myös etsiä viestejä tietyltä henkilöltä kirjoittamalla hänen nimensä hakukenttään. Sen jälkeen voit valita ja poistaa löydetyt viestit.

• Poista postilaatikko, jolloin kaikki sen sisältämät viestit poistetaan.

Poistettujen viestien katseleminen

Tapa, jolla voit katsella poistettuja viestejä, riippuu valinnoista, jotka määrität Mail-asetuksissa. Voit tarkistaa asetukset valitsemalla Mail > Asetukset ja klikkaamalla Tilit, valitsemalla tilin ja klikkaamalla Postilaatikon toiminta.

• Jos Roskakori-postilaatikko määrittää postilaatikon postipalvelimessa tai Macissasi: Voit katsella viestejä Roskakori-postilaatikossa, kunnes ne hävitetään pysyvästi. Voit palauttaa poistetun viestin ennen sen hävittämistä vetämällä sen Roskakorista toiseen postilaatikkoon.

• Jos Roskakori-postilaatikko määrittää Ei mitään: Viestit saattavat jäädä väliaikaisesti alkuperäiseen paikkaansa, mutta ne on kätketty tai himmennetty. Jos haluat nähdä tai kätkeä ne, valitse Näytä > Näytä poistetut viestit tai Kätke poistetut viestit.

Poistettujen viestien hävittäminen lopullisesti

• Viestien hävittäminen automaattisesti: Valitse Mail > Asetukset, klikkaa Tilit ja valitse sitten tili. Klikkaa ”Postilaatikon toiminta” ja valitse Roskakori-osiossa, milloin haluat Mailin hävittävän poistetut viestit lopullisesti – esimerkiksi kuukauden kuluttua.

Jos sinulla on IMAP-tili, jonka palvelin on asetettu poistamaan vanhoja viestejä, ne hävitetään asetuksistasi riippumatta.

• Viestien hävittäminen käsin milloin tahansa: Valitse Postilaatikko > Hävitä poistetut kohteet ja valitse tili.

Jos poistat viestejä vahingossa, voit vetää ne Roskakorista toiseen postilaatikkoon. Voit myös valita ne Roskakori-postilaatikossa ja valita Viesti > Siirrä > [postilaatikko].