DVD:iden ja CD:iden jakaminen

Jos Macissa ei ole optista asemaa, voit jakaa toisen tietokoneen aseman käyttämällä DVD- ja CD-jakoa, kunhan molemmat tietokoneet ovat samassa verkossa.

DVD- tai CD-aseman jakaminen

Voit jakaa Mac- tai Windows-tietokoneen optisen aseman.

Windows-tietokonessa voi olla Windows XP Service Pack 2 tai uudempi, Windows 7, Windows 8 tai Windows 10. Sinun on asennettava DVD- ja CD-jaon käyttöönotto 1.0.

• Macilla: Avaa Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako) ja valitse DVD- tai CD-jako -valintaneliö. Jotta sinulle ilmoitetaan, kun toinen tietokone yrittää käyttää optista asemaasi, valitse ”Kysy, ennen kuin muiden sallitaan käyttää DVD-asemaa”.

Avaa Jako-asetukset minulle

• Windows-tietokoneessa: Avaa DVD- tai CD-jakovalintojen ohjauspaneeli ja valitse ”Salli etä-DVD ja -CD”. Jos haluat, että sinulle ilmoitetaan, kun toinen tietokone yrittää käyttää asemaa, valitse ”Kysy, ennen kuin muiden sallitaan käyttää DVD-asemaa”.

Toisen tietokoneen DVD- tai CD-aseman käyttäminen

1. Varmista toisessa tietokoneessa, että DVD- tai CD-jako on otettu käyttöön ja laita levy asemaan.

2. Valitse Macilla, jossa ei ole optista asemaa, Etälevy (Finderin sivupalkissaLaitteet-kohdan alta). Jos näkyviin tulee Pyydä käyttää -painike, klikkaa sitä.