Edelliseen macOS-versioon palaaminen

Jos varmuuskopioit Macin Time Machinella, voit palata aiempaan macOS-versioon, jos päivityksen asentamisen jälkeen esiintyy ongelmia. Jotta voit valita Time Machine -varmuuskopion SMB-palvelimelta, Macissa on oltava macOS Sierra tai uudempi.

Tärkeää: Palaaminen poistaa muutokset, jotka olet tehnyt Macilla oleviin tiedostoihin uuden macOS-version asentamisen jälkeen. Jos haluat tallentaa uudet ja muokatut tiedostot, kopioi ne eri levylle tai varmuuskopioi ne ennen näiden ohjeiden seuraamista.

1. Tulosta nämä ohjeet.

Klikkaa Jakopainiketta Ohje-ikkunassa ja valitse Tulosta.

2. Valitse Omenavalikko > Käynnistä uudelleen. Kun Mac käynnistyy uudelleen (jotkin Macit toistavat käynnistysäänen), pidä komento- ja R-näppäimiä painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin, ja vapauta näppäimet.

3. Valitse ”Palauta Time Machine -varmuuskopiosta” ja klikkaa Jatka.

4. Valitse Time Machinen varmuuskopiolevy.

5. Valitse Time Machine -varmuuskopio, jonka haluat palauttaa. Jos haluat palauttaa tietokoneen tilaan, jossa se oli ennen uuden macOS-version asentamista, valitse uusin ennen uuden version asentamista tehty varmuuskopio.

6. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos olet varmuuskopioinut tiedostoja, kuten edellä Tärkeää-kohdassa kuvataan, voit palauttaa ne nyt. Jos varmuuskopioit ne Time Machinella, klikkaa valikkorivin Time Machine -kuvaketta , valitse ”Siirry Time Machineen” ja palauta tiedostot.