Jos Macilla suoritettu haku tuottaa odottamattomia tuloksia

Jos Spotlight-haku ei anna toivottuja tuloksia, voit kokeilla useita asioita.

Hakukenttään kirjoittamasi tekstin tarkistaminen

• Varmista, että sana tai fraasi on kirjoitettu oikein.

• Jos haluat etsiä tiettyä fraasia, kirjoita se lainausmerkkien sisälle. Kirjoita esimerkiksi ”matka Pariisiin”, jotta löytäisit kohteita, jotka sisältävät täsmälleen saman fraasin. Jos et käytä lainausmerkkejä, hakutuloksiin sisällytetään kaikki kohteet, jotka sisältävät hakusanat missä tahansa järjestyksessä.

Hakusijainnin tarkistaminen

• Jos aloitat hakusi Spotlightissa, hakutulokset voivat sisältää muun muassa sähköpostiviestejä, kalenteritapahtumia, Spotlight-ehdotuksia ja muiden ohjelmien tietoja. Jos aloitat hakusi Finder-ikkunassa, hakutulokset sisältävät ainoastaan sisäisen levyn tiedostot ja kansiot.

Spotlight-asetusten tarkistaminen

• Olet ehkä poistanut kohteita Spotlight-hakutuloksista. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Spotlight ja klikkaa Hakutulokset.

Avaa Spotlightin Hakutulokset-osio

• Olet ehkä sulkenut pois joitakin kansioita tai levyjä hausta. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Spotlight ja klikkaa Yksityisyys.

Avaa Spotlightin Yksityisyys-osio

• Olet ehkä laittanut Spotlight-ehdotusten Sijaintipalvelut pois päältä. Jos haluat lisätietoja, katso: Tietoja Spotlight-ehdotuksista.

Jos haluat lisätietoja Spotlight-asetuksista, katso Spotlight-asetukset.

Arkistojen ja varmuuskopioiden tarkistaminen

• Jos haluat etsiä tiedoston arkistosta, kuten levytiedostosta ja ZIP-tiedostosta, avaa arkisto kaksoisklikkaamalla sitä ja suorita etsintä uudelleen.

• Jos käytät Time Machinea Macin varmuuskopiointiin, voit etsiä ja palauttaa kohteita varmuuskopioista käyttämällä Spotlightia Time Machinen kanssa.