Tiedon hankkiminen nopeasti Dashboardin avulla

Dashboard on kokoelma pieniä ohjelmia, ”widgettejä”, joilla voit tehdä nopeasti monia tehtäviä, kuten tarkistaa osakkeiden hintoja, hakea säätietoja ja paljon muuta.

Huomaa: Voit käyttää widgettejä myös Tänään-näkymässä Ilmoituskeskuksessa. Jos haluat lisätietoja, katso: Käytä Ilmoituskeskusta.

Dashboardin laittaminen päälle

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Mission Control.

Avaa Mission Control -asetukset

2. Klikkaa Dashboard-ponnahdusvalikkoa ja valitse, miltä Dashboard näyttää.

• Tilana: Dashboard tulee näkyviin erilliseen tilaan. Pääset Dashboardiin painamalla sen näppäinoikotietä tai liikkumalla tilojen väillä.

• Peittona: Dashboard tulee näkyviin työpöydän päälle.

Dashboard-oikoteiden asettaminen

Hiiren tai ohjauslevyn tyypistä riippuen saatat nähdä Näppäin- ja hiirioikotiet -osiossa kaksi saraketta ponnahdusvalikoita.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Mission Control.

Avaa Mission Control -asetukset

2. Näppäin- ja hiirioikotiet -osiossa klikkaa ensimmäistä Näytä Dashboard -ponnahdusvalikkoa asetuspaneelin alaosassa ja valitse näppäinoikotie.

Jos näet toisen Näytä Dashboard -ponnahdusvalikon, voit valita hiirioikotien.

3. Klikkaa Aktivointikulmat, klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse Dashboard.

Dashboard avautuu, kun siirrät osoittimen vastaavaan näytön kulmaan.

Dashboardin avaaminen

• Kysy Siriltä: Klikkaa Siri-kuvaketta valikkorivillä ja sano esimerkiksi ”Avaa Dashboard”.

• Launchpadissa: Avaa Launchpad ja klikkaa Dashboardia.

• Ohjauslevy: Jos Dashboard on asetettu tilaksi, pyyhkäise oikealle kolmella sormella. Sulje Dashboard pyyhkäisemällä vasemmalle.

• Hiiri: Klikkaa hiirtä käyttämällä Mission Control -asetuksissa määritettyä hiirioikotietä.

• Näppäimistö: Paina Mission Control -asetuksissa määriteltyä näppäinoikotietä.

Sulje Dashboard painamalla esc-näppäintä, klikkaamalla jotain kohtaa näytöllä tai käyttämällä hiiren tai ohjauslevyn oikotietä uudelleen.

Näytettävien widgettien valitseminen Dashboardissa

• Widgetin lisääminen: Avaa Dashboard, klikkaa näytön vasemmassa alakulmassa olevaa lisäyspainiketta  ja klikkaa widgettiä.

Voit järjestellä Dashboardin widgettejä vetämällä niitä näytöllä.

• Widgetin poistaminen: Avaa Dashboard, klikkaa näytön vasemmassa alakulmassa olevaa poistopainiketta  ja klikkaa sen widgetin sulkemispainiketta , jonka haluat poistaa.

Jos et näe sulkemispainiketta, paina optionäppäintä ja siirrä osoitin widgetin päälle.

Widgettien asetusten tekeminen

Jotkin widgetit antavat sinun muuttaa asetuksia. Voit esimerkiksi muuttaa Tarralappu-widgetin fonttia tai taustaväriä.

• Dashboardissa, siirrä osoitin widgetin päälle ja katso widgetin asetukset klikkaamalla , jos sellainen on käytettävissä.