Finderin asetukset

Finder-asetuksilla voit muuttaa Finder-ikkunoiden, tiedostopäätteiden ja roskakorin asetuksia.

Jos haluat nähdä Finder-asetukset, klikkaa Dockin Finder-kuvaketta ja valitse Finder > Asetukset.

Sininen nuoli osoittaa Finder-kuvaketta Dockin vasemmassa reunassa.

Yleiset

Näytä nämä kohteet työpöydällä

Valitse kohteet, jotka haluat nähdä työpöydällä.

Uusissa Finder-ikkunoissa näytetään

Valitse, mikä kansio näytetään, kun avaat uuden Finder-ikkunan.

Avaa kansiot uusien ikkunoiden sijaan välilehdillä

Valitse, mitä tapahtuu, kun pidät komento-näppäintä painettuna ja kaksoisklikkaat kansiota.

• Valittu: Kansiot avautuvat välilehtiin.

• Valinta poistettu: Kansiot avautuvat ikkunoihin.

Tunniste

Näytä nämä tunnisteet sivupalkissa

Voit muokata Finder-sivupalkissa näkyviä tunnisteita.

• Tunnisteen näkeminen sivupalkissa: Valitse tunnisteen oikealla puolella oleva valintaneliö.

• Tunnisteen värin muuttaminen: Klikkaa tunnisteen vieressä olevaa väriä ja valitse uusi väri.

• Tunnisteen nimen muuttaminen: Klikkaa tunnistetta, klikkaa tunnisteen nimeä ja syötä uusi nimi.

• Uuden tunnisteen luominen: Klikkaa Lisää-painike .

• Tunnisteen poistaminen: Valitse tunniste ja klikkaa poistopainiketta .

Suosikkitunnisteet

Mukauta tunnisteet, jotka näet oikotievalikossa, joka näkyy, kun ctrl-klikkaat tiedostoa.

• Tunnisteen lisääminen: Valitse tunniste luettelosta Suosikkitunnisteet-osion yläpuolelta ja vedä se korvattavan tunnisteen päälle. Oikotievalikossa voi olla enintään seitsemän tunnistetta.

• Tunnisteen poistaminen: Vedä sitä pois Suosikkitunnisteet-osiosta, kunnes näkyviin tulee poistomerkki .

Jos haluat lisätietoja, katso: Tiedostojen järjestäminen tunnisteilla.

Sivupalkki

Näytä nämä kohteet sivupalkissa

Valitse kohteet, jotka haluat nähdä Finderin sivupalkissa.

Nämä kohteet tulevan näkyviin myös Avaa ja tallenna -valintaikkunoihin.

Lisävalinnat

Näytä kaikki tiedostopäätteet

Tiedostopääte (piste ja muutama kirjain tai sana, jotka näkyvät joidenkin tiedostonimien lopussa, esimerkiksi .jpg) määrittää tiedoston tyypin. Tämä asetus vaikuttaa useimpiin, muttei kaikkiin tiedostonimiin.

• Valittu: Kaikki tiedostopäätteet näytetään, myös tiedostoille, joissa on valittuna ”Kätke tarkenne”.

• Valinta poistettu: Tiedostopäätteet näytetään tai kätketään yksittäisten Kätke tarkenne -asetusten mukaan.

Näytä varoitus ennen tiedostopäätteen muuttamista

Näytä varoitus kun yrität vahingossa muuttaa tiedostopäätettä. Sinun ei yleisesti ottaen pitäisi muuttaa tiedostopäätteitä.

Varoita ennen roskakorin tyhjennystä

Näytä varoitus, jotta et vahingossa poista roskakorissa olevia kohteita.

Kohteiden poistaminen roskakorista 30 päivän jälkeen

Poista kohteet pysyvästi 30 päivää roskakoriin siirtämisen jälkeen.

Listaa kansiot ensin, kun järjestetään nimen mukaan

Listaa ensin kansiot aakkosjärjestyksessä ja sitten tiedostot aakkosjärjestyksessä.

Suoritettaessa hakua

Valitse, mitä haluat hakea oletusarvoisesti, kun käytät hakukenttää Finder-ikkunoissa. Voit hakea koko Macilta, sillä hetkellä avoimesta kansiosta tai edellistä Finder-ikkunassa tehtyä hakua varten määrittämältäsi alueelta.

Jos haluat tietää useampia tapoja Finder-ikkunoiden muokkaukseen, katso: Finderin työkalupalkin ja sivupalkin muokkaaminen.