Vasemmalta oikealle MacBook Pro, iMac ja MacBook Air, joissa on värikkäät työpöydät. Mac Studio oikeassa reunassa.

Alkuun pääseminen Macin kanssa

Uuden Macisi käyttöönotto ja käytön aloittaminen sujuvat käden käänteessä. Valitse taustakuva työpöydällesi, muuta yleisiä asetuksia, aloita appien käyttö ja paljon muuta.

Opi saamaan paras hyöty uudesta Macistasi

Macin työpöytä, jossa ovat auki Järjestelmäasetusten Apple ID ‑osio ja Keynote-dokumentti.

Oletko vaihtanut Windowsista Maciin?

Jos olet vaihtamassa Maciin, aloita tästä, jotta siirtyminen sujuu kitkattomasti. Opit muun muassa, millä nimillä asioita kutsutaan Macissa ja miten löydät tiedostosi.

Tutustu uuteen Maciin siirtymiseen

Samaa iCloud-sisältöä käytössä eri laitteilla.

Macin käyttäminen muiden Apple-laitteiden kanssa

Macisi toimii saumattomasti kaikkien muiden Apple-laitteidesi kanssa. Voit käyttää iPhonea Macin verkkokamerana, kopioida ja sijoittaa laitteesta toiseen ja paljon muuta.

Opi, miten Macisi toimii muiden laitteiden kanssa

Safari-ikkunassa näkyy avoin verkkoappi, jonka kuvake on Dockissa, ja taustalla näkyy widgettejä työpöydällä.

Mac helpottaa asioiden tekemistä

Voit esimerkiksi katsoa tärkeitä tehtäviä widgeteissä työpöydällä ja avata verkkosivuston Dockista. Käytä Järjestäjää pitämään appi-ikkunat järjestyksessä, jotta voit vaihtaa tehtävien välillä helposti ja saumattomasti.

Opi miten Mac voi helpottaa asioiden tekemistä

Neljä kuvaketta, jotka edustavat tietosuojaa ja suojausta, FileVaultia, pääsyavaimia ja Applen tietosuojaa.

Työskentelyn yksityisyyden ja tietoturvan varmistaminen

Mikään ei ole tärkeämpää kuin työskentelyn yksityisyyden ja tietoturvan varmistaminen. Macissa tulevat mukana tarvittavat työkalut ja apit, joiden avulla voit suojata tärkeitä tietojasi. Keinot ulottuvat esimerkiksi pääsyavaimista yksityiseen selaukseen.

Opi miten pidät työskentelysi yksityisenä ja varmistat tietoturvan

Vaihda salasana -ikkuna.

Unohditko salasanasi?

Opi vaihtamaan tai nollaamaan Apple ID ‑salasanasi.

Apple ID:n salasanan vaihtaminen

Kirjakuvake.

Perusteet-oppaan hakeminen

Hankitko uuden Macin? Tutustu mallisi perusteisiin.

Macin perusteet -oppaan hakeminen

Kuvake, jossa näkyy kaksi henkilöä.

Yhteyden ottaminen Applen tukeen

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Appleen ja pyytää apua.

Yhteyden ottaminen Appleen tukea ja palvelua varten

Voit tutustua macOS:n käyttöoppaaseen klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa sisällysluetteloa tai kirjoittamalla sanan tai lauseen hakukenttään.

Jos tarvitset lisää apua, vieraile macOS:n tukisivustolla.

Kaikki ominaisuudet ja sisällöt eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.