Finderin sivupalkki

Finder-ikkunoissa on sivupalkki, jossa on usein käytettyjä kohteita kuten kansioita, levyjä ja tunnisteita.

Sivupalkki on oletusarvoisesti jaettu neljään osaan.

Suosikit

Sisältää kohteita, joita käytät eniten, kuten AirDrop, viimeksi käytetyt tiedostot, Ohjelmat-kansio, Dokumentit-kansio ja Lataukset-kansio. Voit lisätä muita kansioita vetämällä ne Suosikit-osioon.

iCloud

Sisältää iCloud Driveen automaattisesti tallennetut kohteet ja, kun laitat iCloud-työpöydän ja dokumentit päälle, Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot.

Sijainnit

Näyttää kuvakkeet, jotka edustavat tietokoneen levyjä, siihen liitettyjä levyjä ja käytettävissä olevia optisia asemia.

Tässä osassa on listattu myös lähiverkossa olevat jaetut tietokoneet ja palvelimet, mukaan lukien AirPort-laitteet ja Time Capsulet.

Tunniste

Tarjoaa nopean pääsyn kaikkiin kohteisiin, jotka käyttävät tiettyä tunnistetta. Klikkaamalla tunnistetta näet tiedostot, jotka käyttävät kyseistä tunnistetta.

Voit milloin tahansa muokata Finderin sivupalkkia. Valitse Finderissa Finder > Asetukset ja klikkaa sitten Sivupalkki tai Tunnisteet.