kaksivaiheinen todentaminen

Kaksiosainen todentaminen on Apple ID:n lisäsuoja, joka varmistaa, että vain sinä voit käyttää tiliä, vaikka joku tietäisi salasanasi.

Kaksiosaisen todentamisen käyttöönottaminen

Jos tilisi täyttää kaksiosaisen todentamisen vaatimukset, sinua pyydetään laittamaan se päälle, kun käytät Macia ensimmäisen kerran. Voit laittaa sen päälle myös iCloud-asetuksissa. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud. Kirjaudu tarvittaessa sisään tilille, klikkaa Tilin tiedot ja klikkaa Turvallisuus.

Tärkeää: Jos käytät kaksivaiheista vahvistamista, se on laitettava pois päältä ennen kuin voit laittaa kaksiosaisen todentamisen päälle. Voit tehdä sen kirjautumalla sisään Apple ID -sivulle. Klikkaa Turvallisuus-osiossa Muokkaa ja klikkaa Laita kaksivaiheinen vahvistaminen pois päältä. Sinua pyydetään luomaan uudet tietoturvakysymykset ja vahvistamaan syntymäaikasi. Saat sähköpostin, jossa vahvistetaan, että Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistaminen on poissa päältä.

Kaksiosaisen todentamisen käyttäminen

Kun olet ottanut sen käyttöön ja syötät Apple ID:n ja salasanan ensimmäisen kerran uudella laitteella, sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Tämä koodi näytetään automaattisesti muilla laitteillasi ja lähetetään luottamaasi puhelinnumeroon. Syöttämällä koodin voit kirjautua sisään ja käyttää tietojasi uudella laitteella.

Sinulta ei kysytä vahvistuskoodia uudelleen kyseisellä laitteella ellet kirjaudu ulos iCloudista, tyhjennä laitetta tai muuta salasanaa tietoturvasyistä.

Voit hallita luotettuja laitteita ja puhelinnumeroita luotetun Macin iCloud-asetuksissa, luotetun iOS-laitteen Asetukset > iCloud > Apple ID -valikossa tai Apple ID -verkkosivulla.

Katso Applen tukiartikkeli Apple ID:n kaksiosainen todentaminen.