Hakuehdotukset

Tietoja Safarin hausta ja yksityisyydestä

Safarissa on yksi kenttä sekä hakuja että verkko-osoitteita varten, joten voit selata verkkoa kätevästi yhdestä paikasta. Kun hakukoneen ehdotukset ovat käytössä, Safari kysyy valitsemaltasi hakukoneelta ehdotuksia kirjoittamasi perusteella.

Siri analysoi, miten käytät laitettasi, ja käyttää tietoa tarjotakseen muokattuja ehdotuksia ja parempia hakutuloksia

Siri oppii, miten käytät laitteitasi, muokatakseen käyttökokemuksestasi henkilökohtaisemman. Siri voi tarjota ehdotuksia mm. hauissa, Katso lisää -toiminnossa, Newsissa ja Kuvat-ohjelman muistoissa käyttämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoriaa, sähköposteja, viestejä ja yhteystietoja sekä muiden asennettujen ohjelmien tarjoamia tietoja. Asetusten Siri-osiossa voit katsoa täydellisen luettelon ominaisuuksista, joita Siri muokkaa yksilöllisiksi.

Henkilökohtaiseksi muokkaus synkronoidaan laitteidesi välillä päästä-päähän-salausta käyttäen

Siri synkronoi tämän tiedon suojatusti laitteidesi välillä, jotta käyttökokemus olisi yhtenäinen kaikilla laitteilla. Tämä tapahtuu päästä-päähän salattuna.

Jotta ehdotukset ja hakutulokset olisivat merkityksellisempiä, joitakin tietoja lähetetään Applelle. Näitä tietoja ei yhdistetä sinuun

Joissakin tapauksissa, kuten kun käytät Siri-ehdotuksia haussa, Katso lisää -toiminnossa tai Safarissa, yleisiä Sirin oppimia kiinnostuksen kohteita voidaan lähettää Applelle, jotta hakutulokset olisivat merkityksellisempiä. Mielenkiinnon kohteet (esimerkiksi ruoanlaitto tai pesäpallo) auttavat tarjoamaan merkityksellisempiä hakutuloksia. Käytämme yksityisyyttä kunnioittavia tekniikoita näiden mielenkiinnon kohteiden eristämiseen sinusta.

Näiden kiinnostuksen kohteiden lisäksi hakua suoritettaessa laite lähettää Applelle pyynnön käsittelyä varten hakukyselysi, valitsemasi ehdotukset ja aiheeseen liittyvää käyttötietoa. Tätä tietoa ei yhdistetä sinuun. Hakutuloksia, jotka sisältävät tiedostoja tai sisältöä laitteeltasi, ei lähetetä.

Jos laitteesi Sijaintipalvelut on päällä, laitteesi sijainti kyselyhetkellä Applelle, jotta suositukset olisivat merkityksellisempiä. Jotta sinulle voidaan tarjota merkityksellisempiä musiikki- ja videoehdotuksia, jos laitteesi voi käyttää musiikki- ja videotilauspalveluja, voidaan esimerkiksi tilauspalvelujen nimet ja tilaustyypit lähettää Applelle. Käyttäjätunnusta, tilinumeroa tai salasanaa ei lähetetä Applelle. Apple käyttää lähetettyjä sijainti-, haku- ja käyttötietoja ja kiinnostuksen kohteita vain ehdotusten ja muiden Apple-tuotteiden ja -palvelujen parantamiseen.

Näyttääkseen hakutuloksia verkon hakukoneilta Apple voi välittää pidemmältä ajalta hauista kerätyt sanat ja fraasit verkkohakukoneelle.

Sinä valitset ja päätät

Voit estää ohjelmia tarjoamasta tietoja Sirille henkilökohtaiseksi muokkaamista varten. Avaa Asetukset, napauta Siri ja haku ja vieritä alas, kunnes löydät apin, jonka haluat estää. Napauta kyseisen apin nimeä ja laita Haku ja Siri-ehdotukset -kytkin pois päältä.

Jos et halua, että Siri-ehdotukset lähettää tietojasi Applelle, voit laittaa Siri-ehdotukset pois päältä. Jos haluat tehdä niin, avaa Asetukset, napauta Siri ja haku ja laita ehdotukset pois päältä liu’uttamalla Hakuehdotukset- ja Katso lisää -ehdotukset -kytkimiä. Safari-ehdotukset voidaan ottaa pois päältä Asetuksissa napauttamalla Safari ja liu’uttamalla Safari-ehdotukset pois päältä.

Voit ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä Siri-ehdotuksille. Jos haluat tehdä niin, avaa Asetukset, napauta Tietosuoja, napauta Sijaintipalvelut, napauta Järjestelmäpalvelut ja liu’uta Sijaintipohjaiset ehdotukset pois päältä. Jos laitat Sijaintipalvelut pois päältä laitteessa, tarkkaa sijaintiasi ei lähetetä Applelle. Tarkempien hakuehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta, jotta voisi arvioida sijaintisi yhdistämällä osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Parhaan osuman esilataus

Jos parhaan osuman esilataus on käytössä, kun Safari määrittää parhaan hakutuloksen kirjanmerkkiesi ja selaushistoriasi perusteella, se alkaa ladata verkkosivua taustalla. Jos otat tämän valinnan pois käytöstä, sivu latautuu normaalisti.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.