Hakuehdotukset

Siri analysoi, miten käytät laitettasi, ja käyttää tietoa tarjotakseen muokattuja ehdotuksia ja parempia hakutuloksia

Siri oppii, miten käytät laitteitasi, muokatakseen käyttökokemuksestasi henkilökohtaisemman. Siri voi tarjota ehdotuksia mm. Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa ja Kuvat-ohjelman muistoissa käyttämällä laitteeseen tallennettuja tietoja, kuten Safarin selaushistoraa, sähköposteja, viestejä ja yhteystietoja sekä muiden asennettuna olevien ohjelmien tarjoamia tietoja. Täydellinen luettelo ominaisuuksista, joita Siri muokkaa henkilökohtaisiksi, löytyy Järjestelmäasetusten Siri-osiosta kohdan Siri-ehdotukset ja tietosuoja alta.

Henkilökohtaiseksi muokkaus synkronoidaan laitteidesi välillä päästä-päähän-salausta käyttäen

Siri synkronoi tämän tiedon suojatusti laitteidesi välillä, jotta käyttökokemus olisi yhtenäinen kaikilla laitteilla. Tämä tapahtuu päästä-päähän salattuna.

Jotta ehdotukset ja hakutulokset olisivat merkityksellisempiä, joitakin tietoja lähetetään Applelle. Näitä tietoja ei yhdistetä sinuun

Joissakin tapauksissa, kuten kun käytät Siri-ehdotuksia Spotlightissa, Katso lisää -toiminnossa tai Safarissa, yleisiä Sirin oppimia kiinnostuksen kohteita voidaan lähettää Applelle, jotta hakutulokset olisivat merkityksellisempiä. Mielenkiinnon kohteet (esimerkiksi ruoanlaitto tai pesäpallo) auttavat tarjoamaan merkityksellisempiä hakutuloksia. Käytämme yksityisyyttä kunnioittavia tekniikoita näiden mielenkiinnon kohteiden eristämiseen sinusta.

Näiden kiinnostuksen kohteiden lisäksi hakua suoritettaessa laite lähettää Applelle pyynnön käsittelyä varten hakukyselysi, valitsemasi ehdotukset ja aiheeseen liittyvää käyttötietoa. Tätä tietoa ei yhdistetä sinuun. Hakutuloksia, jotka sisältävät tiedostoja tai sisältöä laitteeltasi, ei lähetetä.

Jos laitteesi Sijaintipalvelut on päällä, laitteesi sijainti kyselyhetkellä Applelle, jotta suositukset olisivat merkityksellisempiä. Yleisten sanojen ja sanontojen haut voidaan toimittaa Applelta hakukoneelle. Hakukoneen tarjoaja ei tallenna näitä hakuja. Jotta sinulle voidaan tarjota merkityksellisempiä musiikki- ja videoehdotuksia, jos laitteesi voi käyttää musiikki- ja videotilauspalveluja, voidaan esimerkiksi tilauspalvelujen nimet ja tilaustyypit lähettää Applelle. Tilisi käyttäjätunnusta, numeroa ja salasanaa ei lähetetä Applelle. Apple käyttää lähetettyjä sijainti-, haku- ja käyttötietoja ja kiinnostuksen kohteita vain ehdotusten ja muiden Apple-tuotteiden ja -palvelujen parantamiseen.

Sinä valitset ja päätät

Voit estää ohjelmia tarjoamasta tietoja Sirille henkilökohtaiseksi muokkaamista varten. Siirry Järjestelmäasetuksiin, klikkaa Siri ja valitse Siri-ehdotukset ja tietosuoja. Poista ohjelman valintaneliön valinta.

Jos et halua, että Siri-ehdotukset lähettää tietojasi Applelle, voit laittaa Siri-ehdotukset pois päältä. Voit tehdä tämän Järjestelmäasetuksissa valitsemalla Spotlight ja poistamalla kohtien Spotlight-ehdotukset ja Salli Spotlight-ehdotukset Katso lisää -toiminnossa valinnan. Safari-ehdotukset voidaan laittaa pois päältä Safarissa. Avaa Safari, valitse Safari-valikosta Asetukset, klikkaa Haku ja poista valinta kohdasta Sisällytä Safari-ehdotukset.

Voit ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä Siri-ehdotuksille. Tee niin avaamalla Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Suojaus ja yksityisyys, valitsemalla Sijaintipalvelut Yksityisyys-välilehdellä, valitsemalla Järjestelmäpalvelut-kohdan vieressä Lisätietoja ja poistamalla Sijaintipohjaiset ehdotukset -kohdan valinta. Jos laitat Sijaintipalvelut pois päältä laitteessa, tarkkaa sijaintiasi ei lähetetä Applelle. Tarkempien hakuehdotusten tarjoamiseksi Apple saattaa käyttää internet-yhteytesi IP-osoitetta, jotta voisi arvioida sijaintisi yhdistämällä osoitteen maantieteelliseen alueeseen.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.