Parannettu sanelu

macOS-ominaisuus, jolla voit sanella ilman verkkoyhteyttä. Parannetulla sanelulla voit suorittaa tehtäviä ja ohjata Macia sanelukomennoilla (käytetään myös nimitystä puhutut komennot). OS X 10.11:ssä tai uudemmassa voit käyttää sanelun avainlausetta ja sanelukomentoja, vaikka et sanelisi tekstiä.

Kun laitat Parannetun sanelun päälle ja lisäät sen kanssa käytettäviä kieliä, macOS lataa lisäohjelmia, joiden avulla sanelu toimii ilman verkkoyhteyttä. Ohjelmiston latautumiseen tarvittavan vapaan levytilan määrä vaihtelee kielestä riippuen. Kun lisäohjelmat on ladattu, voit sanella silloinkin, kun internet-yhteys ei ole käytettävissä.