APFS-muoto

Apple File System (APFS) on SSD-levyillä varustettujen Mac-tietokoneiden oletusarvoinen tiedostojärjestelmä, joka tukee vahvaa salausta, tilan jakamista, tilannevedoksia, nopeaa hakemistojen koon muutosta ja parannettuja tiedostojärjestelmien perustoimintoja. APFS on optimoitu uusimmissa Mac-tietokoneissa käytettävää flash-/SSD-muistia varten, mutta sitä voidaan käyttää myös perinteisillä kovalevyasemilla varustettujen vanhempien järjestelmien kanssa ja ulkoisten suoraan liitettyjen muistien kanssa. macOS High Sierra tukee APFS:ää sekä käynnistys- että datataltioille.

APFS-tiedostojärjestelmä varaa levytilaa tarpeen mukaan. Kun yhdessä APFS-säiliössä (osio) on useita taltioita, säiliön vapaa tila jaetaan ja se voidaan varata mille tahansa yksittäiselle taltiolle tarpeen mukaan. Kukin taltio käyttää vain osan säiliöstä, joten käytettävissä oleva tila on kaikkien säiliön taltioiden koko vähennettynä säiliön kokonaiskoosta.

Jos haluat lisätietoja APFS:stä, katso Tietoja: Apple File System.