Touch Bar

Joidenkin Mac-tietokoneiden näppäimistön yläosassa käytettävissä oleva ominaisuus. Touch Barissa voit muuttaa asetuksia ja käyttää Siriä, funktionäppäimiä ja appeja tutuilla eleillä, kuten napautuksella, pyyhkäisyllä ja liu'utuksella. Joidenkin Mac-mallien Touch Barissa on vasemmalla puolella esc-näppäin.

Touch Bar on näppäimistön yläosassa.

Oletuksena Touch Barissa näkyy Control Strip, jolla voidaan säätää yleisiä asetuksia, kuten kirkkautta ja äänenvoimakkuutta, ja kysyä Siriltä. Laajentamalla Control Stripin voit käyttää lisäasetuksia ja -ominaisuuksia, kuten Mission Controlia ja Launchpadia, ja jopa muokata sitä.

Touch Bar, jossa on vasemmalla apin tai tehtävän mukaan vaihtelevia painikkeita ja oikealla pienennetty Control Strip.

Touch Barin muut painikkeet riippuvat apista tai tehtävästä. Tällaiselta Touch Bar näyttää, kun kirjoitat sähköpostia Mailissa:

Touch Bar, jossa on vasemmalta oikealle Mail-apin painikkeet: emojit, värit, lihavointi, kursivointi, alleviivaus, tasaus, luettelot ja kirjoitusehdotukset.

Katso Applen tukiartikkeli MacBook Pron Touch Barin käyttäminen.