syöttövalikko

Valikkorivillä oikealta löytyvän syöttövalikon kautta pääset käyttämään syöttölähteitä, joilla voit kirjoittaa muita kieliä tai käyttää vaihtoehtoisia näppäimistöasetteluja. Voit myös käyttää sen kautta emojeita ja symboleita, Näppäimistö-ikkunaa sekä parhaillaan käyttämäsi syöttölähteen asetuksia ja ohjetta.

Syöttövalikko näytetään yhdellä seuraavista tavoista:

• Kuvake, jossa on nykyistä syöttölähdettä edustavia kirjaimia tai merkkejä (esimerkiksi saksalle tai japanille).

• Merkki-ikkuna-kuvake  (jos käytät vain yhtä syöttölähdettä).

Valikkorivin oikea puoli. Syöttövalikko on avoinna, ja siinä näkyy syöttölähteitä, kuten Saksa ja Japani, sekä muita valintoja, kuten Näytä emojit ja symbolit.

Jos syöttövalikko ei ole näkyvissä valikkorivillä, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sivupalkissa Näppäimistö . (Sinun on ehkä selattava alaspäin.) Mene oikealla kohtaan Tekstin syöttö, klikkaa Muokkaa ja laita päälle Näytä syöttövalikko valikkorivillä.

Syöttövalikko näytetään automaattisesti valikkorivillä, jos lisäät enemmän kuin yhden syöttölähteen.

Voit myös asettaa Näppäimistö-asetuksissa valinnan, jolla voit vaihtaa syöttölähteitä ja käyttää emojeita ja symboleita painamalla fn-näppäintä tai Maapallo-näppäin-näppäintä (jos saatavilla näppäimistössä).