Jos luotettu ohjelma pyytää pääsyä avainnippuun

Jos ohjelma muuttuu tai saastuu viruksesta sen jälkeen, kun sille on myönnetty pääsy avainnippuun, ohjelmaan ei enää luoteta, ja pääsy on myönnettävä uudelleen.

Näkyviin tulee valintaikkuna, jossa kysytään, haluatko muuttaa avainnippua siihen pääsyn sallimiseksi. Tämä valintaikkuna tulee näkyviin, jos olet äskettäin päivittänyt järjestelmäohjelmiston tai ohjelman tai jos ohjelmaa on muokattu.

• Jos näkyviin tulee valintaikkuna, ja et ole päivittänyt ohjelmistoa äskettäin: Ohjelma saattaa olla vioittunut tai siinä voi olla virus. Klikkaa ”Älä muuta”. Ohjelmisto kannattaa ehkä tarkistaa haittaohjelmien varalta.

• Jos olet äskettäin päivittänyt järjestelmäohjelmiston: Joskus päivitetyt ohjelmat täytyy valtuuttaa uudelleen.

Jos haluat valtuuttaa palvelimia, valitse Finderissa Siirry > ”Yhdistä palvelimeen” ja kirjaudu sisään palvelimelle.