iMessage

iMessage on turvallinen viestipalvelu, jonka avulla voit lähettää ja vastaanottaa viestejä iPhonessa, iPadissa, Macissa ja Apple Watchissa.

Jos joku lähettää iMessagella viestin sähköpostiosoitteeseesi tai puhelinnumeroosi, saat viestin kaikkiin Apple-laitteisiisi, jotka on asetettu vastaanottamaan siihen sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon lähetetyt viestit. Kun näytät iMessage-keskustelun, näet kaikki eri laitteilta lähetetyt viestit, joten pystyt pitämään ystäviisi yhteyttä missä tahansa he ovatkin. Katso Applen tukiartikkeli Macin, iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Apple Watchin yhdistäminen jatkuvuustoimintojen avulla.

Tarvitset iMessage-appia varten Apple ID:n. Jos olet tehnyt ostoja iTunes Storesta tai App Storesta tai olet kirjautunut sisään iCloudiin, sinulla on Apple ID.

Viestit-apin ryhmäkeskustelu, jossa siniset kuplat kertovat, että viestit on lähetetty iMessage-apista eikä teksti-/multimediaviesteinä, Tapbackeja ja yhteistyötä varten jaettu tiedosto.

Asioita, joita iMessage-viestittelystä on hyvä tietää:

• Voit lähettää tekstiviestejä Wi-Fi-verkon kautta tai mobiililiittymällä.

• Kun käytät viestintää sellaisten käyttäjien kanssa, jotka myös käyttävät iMessage-appia Apple-laitteella, tekstit näkyvät sinisinä kuplina. (Teksti-/multimediaviestit näkyvät vihreissä kuplissa eikä niitä ole salattu.)

Viestisi lähetetään iMessage-apilla, kun näkyvillä on sininen Lähetä-painike. Vihreä lähetyspainike kertoo, että viesti lähetetään teksti-/multimediaviestinä tai mobiililiittymäsi kautta.

• Näet, milloin muut kirjoittavat.

• Voit käyttää useampia appeja ja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi yhteistyö, lukukuittaukset, Tapbackit, sisällytetyt vastaukset, lähetyksen peruminen, ääniviestit, viestitehosteet, Memojit, Apple Pay, ilmoitukset roskapostista ja ryhmäkeskustelujen hallinta.

• iMessagen kautta lähetettävät viestit suojataan salauksella ennen lähettämistä.

• Kun käytät iMessagea, voit ilmoittaa roskapostiviesteistä Applelle.