tarkkuus

Kuvan pikselien määrä. Tarkkuus ilmaistaan kuvan leveytenä ja korkeutena pikseleissä (esimerkiksi 1920 x 1080 pikseliä). Suuritarkkuuksiset kuvat sisältävät enemmän yksityiskohtia, mutta niiden tiedostokoko on suurempi, ja niiden lataus kestää siksi kauemmin.

Elektronisilla laitteilla (Mac, iPad, iPhone, iPod jne.) on myös näyttötarkkuus. Ihannetapauksessa kuvan tarkkuus vastaa toistolaitteen näytön tarkkuutta.