Kaksiosainen todennus

Kaksiosainen todennus on Apple ID:n lisäsuoja, jonka tarkoitus on varmistaa, että vain sinä voit käyttää tiliäsi, vaikka joku muu tietäisi salasanasi.

Voit ottaa kaksiosaisen todennuksen käyttöön ja hallita luotettuja laitteitasi ja puhelinnumeroitasi kirjautumalla sisään Apple ID ‑tilisivustolle. Jos luot uuden Apple ID:n laitteella, jossa on iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 tai uudempi versio, tilisi käyttää kaksiosaista todennusta automaattisesti.

Kaksiosaisen todennuksen ottaminen käyttöön

Jos käyttäjätilisi täyttää vaatimukset kaksiosaiselle todennukselle, sinua kehotetaan ottamaan se käyttöön, kun käytät laitettasi ensimmäisen kerran.

Tärkeää: Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta, se pitää ottaa pois käytöstä ennen kuin voit ottaa käyttöön kaksiosaisen todennuksen. Kirjaudu sisään Apple ID ‑tilisivustolle. Klikkaa Suojaus-osiossa Muokkaa ja klikkaa sitten Poista kaksivaiheinen vahvistus käytöstä. Sinua pyydetään luomaan uudet turvakysymykset ja vahvistamaan syntymäaikasi. Sinun pitäisi saada sähköposti, jossa vahvistetaan, että kaksivaiheinen vahvistus on laitettu pois päältä Apple ID:ltäsi.

Kaksiosaisen todennuksen käyttäminen

Kun olet rekisteröitynyt ja syötät Apple ID:si ja salasanasi ensimmäistä kertaa uudella laitteella, sinua pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytesi kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Tämä koodi näytetään automaattisesti muilla laitteillasi tai lähetetään luotettuun puhelinnumeroosi. Kirjaudu sisään syöttämällä koodi ja käytä tietojasi uudella laitteella.

Sinulta ei pyydetä vahvistuskoodia uudelleen samalla laitteella, ellet kirjaudu kokonaan ulos laitteestasi, tyhjennä laitettasi tai vaihda salasanaasi turvallisuussyistä.

Voit suojata Apple ID:si tietojenkalasteluhyökkäyksiltä entistä tehokkaammin ottamalla käyttöön mekaanisen suojausavaimen vahvistuskoodin sijasta. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Tietoja Apple ID:stä ja suojausavaimista.

Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Apple ID:n kaksiosainen todennus.