Soluviittaus

Viitearvo on viittaus yksittäiseen soluun tai solumatriisiin (alueeseen). Jos matriisiin kuuluu enemmän kuin yksi solu, alueen ensimmäinen ja viimeinen solu on erotettu yhdellä kaksoispisteellä. Saat lisätietoja hakemalla Kaavat ja funktiot ‑ohjeista "soluviittaus" tai "viitepalkki". Joitakin soluviittauksia sisältäviä esimerkkejä:

=A2

=A2+D3

=LASKE(A3:D7)

Numbers-ohjelmassa voidaan viitata toisen taulukon tai välilehden soluun.

• Soluviittauksen toisessa taulukossa olevaan soluun on sisällettävä taulukon nimi (paitsi jos solun nimi on yksilöllinen kaikissa taulukossa). Taulukon nimi ja soluviittaus erotetaan kahdella kaksoispisteellä. Esimerkki:

=Taulukko 2::B2

Taulukon nimi lisätään automaattisesti, kun valitset kaavaa luodessa solun toisesta taulukosta.

• Soluviittauksen toisessa välilehdessä olevaan soluun on sisällettävä välilehden nimi (paitsi jos solun nimi on yksilöllinen kaikissa välilehdissä). Välilehden nimi, taulukon nimi ja soluviittaus erotetaan kahdella kaksoispisteellä. Esimerkki:

=SUMMA(Välilehti 2::Taulukko 1::C2:G2)

Välilehden ja taulukon nimi lisätään automaattisesti, kun valitset kaavaa luodessa solun toiselta välilehdeltä.