Touch Bar

Joidenkin Mac-tietokoneiden näppäimistön yläosassa oleva ominaisuus. Voit muuttaa asetuksia ja suorittaa tehtäviä suoraan Touch Barissa tutuilla eleillä, kuten napautuksella, pyyhkäisyllä ja liu'utuksella.

Näppäimistön yläreunassa oleva Touch Bar, jossa näkyy oikealla pienennetty Control Strip ja apin tai tehtävän mukaan vaihtelevat painikkeet.

Oletuksena Touch Barissa näkyy Control Strip, jolla voit säätää esimerkiksi kirkkautta  ja äänenvoimakkuutta  sekä kysyä Siriltä . Voit myös laajentaa Control Stripin, jolloin saat käyttöösi lisää asetuksia.

Touch Barin muut painikkeet muuttuvat apin tai tehtävän mukaan. Kun esimerkiksi kirjoitat sähköpostia Mail-apissa, Touch Bar näyttää tekstin muotoilupainikkeet.