Raidoitettu RAID-pakka

Jos tarvitset nopeampia levyjä ja sinulla on useampi kuin yksi levy, voit luoda raidoitetun RAID-pakan. Raidoitettu RAID-pakka on erityisen hyödyllinen suurille tiedostoille, kuten digivideolle ja tietokantatiedostoille.

Raidoitettu RAID-pakka toimii parhaiten, jos levyt ovat suurin piirtein saman kokoisia ja ne on liitetty tietokoneeseen nopeilla liitännöillä. Harkitse seuraavia:

• Jos levyt ovat erikokoisia, raidoitettu RAID-pakka käsittelee kaikkia levyjä samalla tavoin kuin ne olisivat yhtä suuria kuin pienin levy. Jos levyt ovat erikokoisia, harkitse käyttäväsi ketjutettua levypakkaa, joka ei tarjoa raidoitetun RAID-pakan nopeusetua, mutta mahdollistaa kaikkien levyjen täyden kapasiteetin käyttämisen.

• Jos levyt on liitetty tietokoneeseen, jolla on hitaat yhteydet (esimerkiksi USB-yhteydet), levyjen käyttö ei välttämättä nopeudu edes raidoitetulla RAID-pakalla. Käytä parhaiden tulosten saavuttamiseksi sisäisiä levyjä, joissa on nopea liitäntä.