peilattu RAID-pakka

Peilatulla RAID-pakalla voit suojata dataa levyrikoilta. Sama data on kirjoitettu kahdelle tai useammalle levylle, joten jos yksi levyistä lakkaa toimimasta tai irrotetaan, Mac voi edelleen käyttää muiden levyjen tietoja. Kun liität irrotetun levyn takaisin tietokoneeseen, RAID-pakka voi rakentaa sen uudelleen taustalla siten, että se sisältää viimeisimmän datan.

Voit lisätä pakkaan varalevyjä (hot spare), joille kirjoitetaan vain, jos toinen levy lakkaa toimimasta tai irrotetaan. Jos levy lakkaa toimimasta tai irrotetaan, RAID-pakka rakentaa jonkin hot spare -varalevyistä uudelleen siten, että se sisältää viimeisimmän datan. Jos liität irrotetun levyn takaisin tietokoneeseen sen jälkeen, kun RAID-pakka on korvannut sen hot spare -varalevyllä, takaisin liitettyä levyä käsitellään hot spare -varalevynä.

Voit asettaa RAID-pakan rakentumaan uudelleen varalevylle automaattisesti tai voit rakentaa sen uudelleen itse.

Vaikka sinulla olisi peilattu RAID-pakka, tiedot on silti varmuuskopioitava säännöllisesti. Peilaus suojaa vain laitteistovioilta, ei käyttäjien virheiltä tai appien vioilta. Jos poistat tiedoston, se poistetaan myös peilauksesta. Jos appi vioittaa tiedostoa, se vioittuu myös peilauksessa.