mobiililaitteiden hallinta (MDM)

Palvelu, jonka avulla rekisteröityjä laitteita voidaan hallita etänä. Kun laite on rekisteröity, MDM-ratkaisua käyttämällä voidaan verkon kautta määrittää laitteen asetukset sekä suorittaa sillä muita tehtäviä ilman käyttäjän toimenpiteitä. Mobiililaitteiden hallintaa tukevat Mac-tietokoneet, joissa on OS X 10.7 tai uudempi, iOS-laitteet, joissa on iOS 5 tai uudempi, ja Apple TV, jossa on tvOS 10.2 tai uudempi.

Hallinta otetaan käyttöön rekisteröimällä laitteet MDM-ratkaisuun rekisteröinnin asetusprofiililla. Käyttäjä voi tehdä sen itse. Yrityksen omistamissa laitteissa MDM-rekisteröinti voidaan automatisoida Apple School Managerilla tai Apple Business Managerilla. Kun ylläpitäjä suorittaa MDM-käytännön, -valinnan tai -komennon, laite saa ilmoituksen toiminnosta Applen push-ilmoituspalvelulla (APNs). Laitteet voivat vastaanottaa APNs-komentoja kaikkialla maailmassa verkkoyhteyden kautta.

MDM-hallinta mahdollistaa myös Apple School Managerin tai Apple Business Managerin kautta ostettujen tai yrityksen sisällä kehitettyjen appien ja kirjojen jakelun, hallinnan ja määrittelyn.

Jos haluat lisätietoja Applen laitteiston, ohjelmiston ja palveluiden laajamittaisesta käyttöönotosta, katso Apple-alustojen käyttöönotto.