Työnkulku

Automator-työnkulut koostuvat sarjoista toimintoja, jotka on yhdistetty jonkin tehtävän suorittamista varten. Kukin toiminto on tehtävän yksittäinen vaihe. Kun työnkulku suoritetaan, toiminnot suoritetaan peräkkäin ylhäältä alaspäin.

Jos haluat rakentaa työnkulun, etsi Kirjastosta toiminto ja vedä se oikealla olevalle työnkulkualueelle. Kun toiminto lisätään työnkulkuun, se linkitetään yhteen työnkulun muiden toimintojen kanssa niin, että yhden toiminnon tulos voidaan antaa syötteeksi seuraavalle toiminnolle.

Jotkin toiminnot vaativat tietyntyyppistä syötettä. Jos toiminto tarvitsee tietyntyyppisen tiedoston tai tiedon, se on sijoitettava työnkulkuun sellaisen toiminnon perään, joka luo kyseisentyyppisen tiedoston tai tiedon. Esimerkiksi, toimintoa, joka lukee tekstiä, ei tule sijoittaa sellaisen toiminnon perään, joka luo kuvatiedostoja. Toiminnon syötteen tyyppi näkyy toiminnon oikealla puolella yläreunassa.

Kun toiminnon tulos vastaa seuraavan toiminnon syötettä, toiminnot yhdistyvät työnkulussa. Jos toiminnon tulos ja seuraavan toiminnon syöte eivät vastaa toisiaan, toimintojen välillä työnkulussa näkyy väli.

Jos haluat työnkulun suorittavan tehtävänsä tai haluat testata työnkulun, klikkaa Suorita.