Jos Jaetut albumit eivät toimi

Kun otat Jaetut albumit käyttöön, sinulla saattaa olla kysymyksiä kommenteista, tykkäämisistä, kutsuista, videoista ja muista asioista.

Tietoja Jaetuista albumeista

Lue lisää Jaettujen albumien määrittämisestä ja käytöstä.

Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloudin Windows -versioissa jaettuja albumeita kutsuttiin nimellä iCloud-kuvajako.

Miten voin varmuuskopioida Jaetun albumin?

Jaetun albumin sisältöä ei varmuuskopioida automaattisesti. Jos haluat tallentaa Jaetussa albumissa olevan kuvan tai videon, lisää se kuvakirjastoosi, ennen kuin varmuuskopioit laitteesi.

• iPhone, iPad tai iPod touch: napauta valokuvaa, napauta jaa-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Tallenna kuva.

• Mac: valitse kuva tai video, ctrl-klikkaa ja valitse Tuo.

Jaetussa albumissa olevien kuvien tai videoiden kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta niiden kanssa.

Mitä tarvitsen, jotta voin katsoa ja jakaa videoita, lisätä sisältöä muiden käyttäjien Jaettuihin albumeihin sekä kommentoida kuvia ja videoita tai tykätä niistä?

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi

• Mac, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi

• Apple TV (2., 3. tai 4. sukupolvi), jossa on Apple TV:n ohjelmistoversio 6.0 tai uudempi

• Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio

Jos Jaetun albumin omistaja ottaa käyttöön Julkinen verkkosivu -valinnan ja jakaa linkin kanssasi, voit käyttää mitä tahansa ajan tasalla olevaa selainta omistajan ja kaikkien osallistujien kuvien ja videoiden katsomiseen.

Kommentit ja tykkäykset

Lue lisätietoja kommenteista ja tykkäyksistä.

Miksi en näe uusia kommentteja Jaetussa albumissani tai miksi näen poistettuja kommentteja?

1. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, ettei järjestelmässä ole Kuvat-appiin vaikuttavia ongelmia.

2. Varmista internet-yhteyden toimivuus kaikissa laitteissasi avaamalla apple.com- ja iCloud.com-sivustot. Kommentointi vaatii internet-yhteyden.

3. Tarkista, onko kommenttien määrä sama iOS-laitetta ja Mac- tai Windows-tietokonetta käytettäessä.

Jos internet-yhteys toimii ja kuvan tai videon kommenttien määrät vaihtelevat eri laitteissa, kokeile seuraavia toimenpiteitä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Sulje Kuvat-appi. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.

2. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.

3. Poista Jaetut albumit käytöstä.

4. Napauta OK. Albumit ja kuvat lisätään automaattisesti uudelleen, kun otat tämän asetuksen uudelleen käyttöön.

5. Palaa Koti-valikkoon. Odota noin minuutin ajan.

6. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.

7. Ota Jaetut albumit käyttöön.

8. Palaa Koti-valikkoon.

9. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.

10. Napauta Jaetun albumin nimeä.

11. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Mac:

1. Valitse Kuvat-apissa Kuvat > Asetukset.

2. Poista Jaettujen albumien valinta.

3. Odota noin minuutin ajan.

4. Valitse Jaetut albumit.

5. Siirry Jaettuun albumiin ja tarkista kuvan tai videon kommentit.

Windows-tietokone, jossa on Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio:

1. Sulje kaikki Windowsin resurssienhallintaikkunat, joiden avulla käytät Jaettuja albumeita.

2. Siirry Aloitus-näyttöön ja klikkaa iCloud-laattaa avataksesi Windowsin iCloud-version.

3. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta.

4. Poista Jaettujen albumien valinta. Klikkaa OK ja sitten Käytä.

5. Odota noin minuutin ajan ja klikkaa sitten Valinnat-painiketta.

6. Valitse Jaetut albumit. Klikkaa OK ja sitten Käytä.

7. Avaa iCloud-kuvat.

8. Kaksoisklikkaa jaettua albumia ja klikkaa sitten Kommentit.

9. Tarkista kuvan tai videon kommentit.

Voinko muuttaa nimeä, jota käytän Jaetussa albumissa kommentoidessani?

Kommenteissa käyttämäsi nimi vastaa täyttä Apple ID -nimeä, jota käytit Jaettuun albumiin liittyessäsi. Voit muuttaa näyttönimeäsi seuraavasti:

1. Poista kommentti. Kun kommentti on postattu, näyttönimi ei muutu.

2. Peruuta Jaetun albumin tilaus.

3. Avaa Apple ID -tilisivusi, kirjaudu sisään ja vaihda nimesi. Jos tiliisi on liitetty ostoksiin käytettävä luottokortti, nimen tulee vastata luottokortissa olevaa nimeä.

4. Pyydä Jaetun albumin omistajaa lähettämään sinulle uusi kutsu Jaettuun albumiin.

5. Hyväksy kutsu, etsi haluamasi kuva tai video ja julkaise kommenttisi uudelleen.

Kutsut ja tilaukset

Lue lisätietoja kutsuista ja tilaajista.

Miten kutsun Jaettuun albumiin henkilön, joka on aiemmin kieltäytynyt kutsustani mutta haluaa nyt ryhtyä tilaajaksi?

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Kuvat.

2. Napauta Albumit-välilehteä.

3. Napauta Jaettua albumia ja siirry sitten Henkilöt-välilehteen.

4. Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.

5. Napauta Lähetä kutsu uudelleen.

6. Jos olet aiemmin poistanut henkilön tilaajaluettelosta, napauta Kutsu ihmisiä, anna sähköpostiosoite ja napauta Lisää.

Mac:

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Avaa Jaettu albumi sivupalkissa.

3. Klikkaa henkilöt-painikettaNo alt supplied for Image.

4. Valitse henkilön nimi tilaajaluettelosta.

5. Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen.

Windows-tietokone, jossa on iCloudin Windows-versio:

1. Avaa iCloud-kuvakirjasto ja kaksoisklikkaa Jaettua albumia avataksesi sen.

2. Valitse Valinnat.

3. Klikkaa sen henkilön nimeä, joka haluaa tilata.

4. Klikkaa Lähetä kutsu uudelleen ja sitten Valmis.

Kieltäydyin kutsusta liittyä Jaettuun albumiin. Miten liityn siihen?

Lähetä viestiJaetun albumin omistajalle ja pyydä, että hän kutsuu sinut uudelleen.

Lähetin sähköpostikutsuja Jaettuun albumiini, mutta kaikki eivät saaneet sellaista.

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Pyydä kutsuttuja henkilöitä tarkistamaan, onko kutsu mennyt roskapostikansioon.

2. Lähetä kutsu uudelleen. Vastaanottajan sähköpostilaatikko saattaa olla täynnä tai käytössä saattaa olla suodatin, joka estää kutsun toimittamisen.

3. Jos kutsu ei ole tullut perille, pyydä kutsutulta henkilöltä toista sähköpostiosoitetta, johon voit lähettää kutsun. Voit myös lähettää kutsun puhelinnumeroon, jota vastaanottaja käyttää Viestit-apissa.

4. Kysy kutsutulta henkilöltä, onko hän aiemmin saanut kutsuja ja onko hän kenties peruuttanut Jaetut albumit -sähköpostien tilauksen. Sähköpostikutsuja voi ryhtyä vastaanottamaan uudelleen noudattamalla jäljempänä olevia ohjeita.

Jos henkilö ei vieläkään saa kutsua, pyydä ohjeita Applen tuesta.

Valitsin, etten halua Jaetut albumit -kutsuja, mutta haluan nyt tilata Jaetut albumit.

Jos sähköpostikutsu on tallessa, avaa se ja klikkaa viestin alaosassa olevaa Älä lähetä minulle Jaetut albumit -sähköposteja -linkkiä. Selainikkuna aukeaa ja näyttää, ettet enää vastaanota Jaetut albumit -kutsuja. Klikkaa kohtaa, jossa voit kumota muutoksen.

Jos sinulla ei ole enää kutsua, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä, että voit vastaanottaa Jaetut albumit -kutsuja. Et saa aiempia kutsuja automaattisesti, mutta voit ottaa yhteyttä Jaetun albumin omistajaan ja pyytää uutta kutsua.

Sain linkin Jaettuun albumiin, mutta kun klikkaan sitä, saan viestin, jonka mukaan albumia ei enää jaeta.

Jos albumin omistaja poisti sen tai poisti sinut tilaajalistalta, näkyviin tulee viesti, jonka mukaan tätä albumia ei enää jaeta.

Ota yhteyttä Jaetun albumin omistajaan ja kysy, onko se poistettu, tai pyydä uutta kutsua.

Sain Jaetun albumin kutsun lähettäjältä, jota en tunnista.

Jos saat Jaetun albumin kutsun, jonka oletat olevan roskapostia, ilmoita siitä meille. Valitse sähköpostikutsusta Ilmoita roskapostista.

Voit myös valita kutsun Kuvat-apissa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja valita sitten Ilmoita roskapostista > Poista ja ilmoita roskapostista.

Videot

Mitä videomuotoja ja -kokoja Jaetut albumit tukevat?

Jaetut albumit tukevat MP4- ja QuickTime-videotiedostotyyppejä ja H.264- ja MPEG-4-videotiedostomuotoja. Videoiden pituus voi olla enintään 15 minuuttia.

Voiko jaettuja videoita toistaa mobiiliyhteyden avulla?

Jaetut albumit tukevat videoiden toistamista Wi-Fi- ja mobiiliyhteyksien avulla. Ota mediatoisto mobiiliyhteydellä käyttöön iOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko ja laittamalla Kuvat-valinta päälle.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.