Ohjeita iCloud-yhteystietojen käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos iCloud-yhteystietojen kanssa ilmenee ongelmia. Joskus voi käydä esimerkiksi niin, että yhteystiedot näkyvät kahdentuneina tai eivät näy lainkaan.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä:

1. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin järjestelmäongelma iCloud-yhteystietojen toimintaa.
  2. Varmista, että yhteystiedoista on kopio. Jos sinulla ei ole kopiota, ota sellainen.

Jos näkyvissä on kahdentuneita yhteystietoja, lue, miten ne poistetaan.

Valitse, missä käyttöjärjestelmässä ongelmat esiintyvät, niin saat lisäohjeita:
iOS
OS X Lion tai uudempi
iCloud.com
Microsoft Windows (Microsoft Outlook)

iOS

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Varmista, että iCloud-yhteystiedot on päällä

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > iCloud ja varmista, että Yhteystiedot on päällä.

iOS-laitteen päivittäminen

Varmista, että laitteessa on iOS 5 tai uudempi. Tarkista versio valitsemalla Asetukset > Yleiset > Tietoja > Versio.

Jos ongelma toistuu, asenna uusin iOS:n versio, jota laitteessasi tuetaan.

Tarkista Internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-yhteystiedot eivät päivity Yhteystiedot-ohjelmassa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, avaamalla suojattu verkkosivusto iOS-laitteellasi. Yhteystietojen pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloud-yhteystietopalvelimille ja vastaanottaa niitä.

Päivitä yhteystiedot

Jos uusimpia muutoksia ei tule näkyviin iOS-laitteen Yhteystiedoissa, kokeile tietojen päivittämistä.

• iOS 7: avaa Yhteystiedot, napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta ja päivitä ryhmäluettelo pyyhkäisemällä alas.
  • iOS 6 ja iOS 5: avaa Yhteystiedot, napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta ja napauta sitten vasemmassa ylälaidassa olevaa Päivitä-painiketta.

Tarkista asetukset

Varmista, että laite on asetettu näyttämään iCloud-yhteystiedot:

1. Avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Varmista, että iCloud-asetus on valittu.

Tarkista, onko yhteystieto tallennettu iCloudiin vai johonkin muuhun palveluun (kuten Googleen tai Yahooseen):

1. Avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Poista minkä tahansa kolmannen osapuolen palvelun (kuten Gmailin tai Yahoon) valinta.
  3. Varmista, että iCloud-asetus on valittu.
  4. Tarkastele yhteystietoja. Jos yhteystietoa ei näy, se on kolmannen osapuolen tilissä.
  5. Voit tuoda yhteystiedot kolmannen osapuolen palvelusta iCloudiin. iCloud ei synkronoi yhteystietoja, jotka on liitetty muuhun palveluun.

Varmista, että iCloud on yhteystietojen oletustili, jos

• haluat uusien yhteystietojen näkyvän laitteissasi automaattisesti
  • synkronoit yhteystietoja useiden tilien (kuten iCloudin, Gmailin ja Yahoon) kanssa laitteessasi ja viimeisimmät Yhteystietoihin iOS-laitteessa tehdyt muutokset eivät näy muissa laitteissasi.

Tarkista, onko iCloud asetettu oletustiliksi:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta Yhteystiedot-osiossa Oletustili.
  3. Varmista, että iCloud on valittu.

Avaa Yhteystiedot uudelleen

Sulje ja avaa uudelleen iOS-laitteen Yhteystiedot-ohjelma:

iOS 7:

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi Yhteystietojen esikatselu ja sulje ohjelma pyyhkäisemällä sitä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota minuutti ja avaa Yhteystiedot-ohjelma sitten uudelleen.

iOS 6 tai iOS 5:

1. Avaa moniajovalikko painamalla Koti-painiketta kahdesti.
  2. Pidä Yhteystiedot-ohjelman kuvaketta painettuna, kunnes se alkaa heilua.
  3. Poista ohjelma luettelosta napauttamalla X-symbolia.
  4. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  5. Odota minuutti ja avaa Yhteystiedot-ohjelma sitten uudelleen.

Laita iCloud-yhteystiedot pois päältä ja takaisin päälle

1. Valitse Asetukset > iCloud.
  2. Poista Yhteystiedot käytöstä.
  3. Voit valita Poista [laitteesta], jos tiedot ovat osoitteessa icloud.com/contacts ja vähintään yhdessä laitteessa. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota muutama minuutti ja laita Yhteystiedot sitten takaisin päälle.

Käynnistä laite uudelleen

Pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee Sammuta-teksti. Sammuta sitten laite liu'uttamalla. Kytke laite uudelleen päälle.

OS X Lion tai uudempi

Nämä ohjeet koskevat Yhteystietoja OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa sekä Osoitekirjaa OS X Lionissa. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Varmista, että iCloud-yhteystiedot on päällä

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, osoita iCloud-kuvaketta ja valitse Yhteystiedot.

Tarkista OS X:n versio

Varmista, että käytössä on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi. Lue, miten OS X:n versio tarkistetaan.

Tarkista Internet-yhteys

• Avaa www.apple.com/fi. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-yhteystiedot eivät päivity Yhteystiedoissa tai Osoitekirjassa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  • Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, avaamalla suojattu verkkosivusto. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloud-yhteystietopalvelimille ja hakea niitä.

Tarkista tilin tiedot

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta. Varmista, että olet kirjautunut samalle iCloud-tilille, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Päivitä Yhteystietojen tai Osoitekirjan tiedot

Jos uusimpia muutoksia ei tule näkyviin Yhteystiedoissa tai Osoitekirjassa, kokeile päivittää tiedot sulkemalla ohjelma ja avaamalla se uudelleen.

Tarkista asetukset

Varmista, että yhteystiedot on asetettu synkronoitumaan iCloudin eikä jonkun kolmannen osapuolen (kuten Googlen tai Yahoon) palvelun avulla. iCloud ei synkronoi yhteystietoja, jotka on liitetty muuhun palveluun.

1. Avaa Yhteystiedot (tai Osoitekirja OS X Lionissa).
  2. Osoita [iCloud-tilin nimi] vasemmassa sivupalkissa.
  3. Etsi yhteystieto, jonka synkronoinnissa on ongelma.
  4. Jos yhteystietoa ei näy, se on kolmannen osapuolen tilissä iCloudin sijaan.
  5. Voit tuoda yhteystiedot kolmannen osapuolen tilistä iCloudiin.

Jos uusimmat yhteystietoihin OS X:ssä tehdyt muutokset eivät tule näkyviin muissa laitteissasi ja synkronoit yhteystietoja useiden tilien kanssa laitteessasi (iCloud, Gmail ja Yahoo), varmista, että iCloud on asetettu yhteystietojen oletustiliksi:

1. Avaa Yhteystiedot (tai Osoitekirja OS X Lionissa).
  2. Valitse Yhteystiedot > Asetukset (tai Osoitekirja > Asetukset OS X Lionissa).
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että iCloud on oletustilinä.

Kun iCloud-yhteystiedot on otettu käyttöön, Yhteystiedot tai Osoitekirja täytyy mahdollisesti sulkea ja avata uudelleen Macissa. Varmista sitten, että tili on otettu oikein käyttöön Yhteystiedoissa tai Osoitekirjassa:

1. Avaa Yhteystiedot (tai Osoitekirja OS X Lionissa).
  2. Valitse Yhteystiedot > Asetukset (tai Osoitekirja > Asetukset OS X Lionissa).
  3. Valitse Tilit.
  4. Varmista, että iCloud-tilin Apple ID -kentässä on oikea nimi.

Laita iCloud-yhteystiedot pois päältä ja takaisin päälle

1. Lopeta Yhteystiedot (tai Osoitekirja OS X Lionissa).
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta.
  3. Poista valinta Yhteystiedot-kohdasta.
  4. Valitse Pidä yhteystiedot.
  5. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  6. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  7. Valitse Yhteystiedot.
  8. Avaa Yhteystiedot (tai Osoitekirja).

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko ongelma ratkennut.

iCloud.com

1. Jos sinulla on ongelmia osoitteessa icloud.com/contacts sijaitsevien verkkopohjaisten iCloud-yhteystietojen kanssa, tarkista selaimesi.
  2. Avaa iCloud-ohje ja etsi tietoja ongelmastasi.
  3. Jos muista laitteista peräisin olevat päivitykset eivät näy tai jos Yhteystiedot ei näy odotetulla tavalla, siirry toiseen ohjelmaan. Siirry toiseen ohjelmaan osoittamalla selainikkunan vasemmassa ylälaidassa olevaa iCloud-kuvaketta ja valitsemalla ohjelma (kuten Kalenteri), jota haluat käyttää.
  4. Palaa Yhteystietoihin.
  5. Jos ongelma toistuu, kirjaudu ulos iCloudista:
    1. Osoita nimeäsi oikeassa ylälaidassa.
    2. Valitse Kirjaudu ulos.
    3. Kirjaudu takaisin sisään.

Jos verkkopohjaisissa iCloud-yhteystiedoissa esiintyy ongelma, saatat nähdä viestin, jossa on Lähetä Applelle -painike. Voit auttaa iCloudia ongelman ratkaisemisessa osoittamalla tätä painiketta.

Microsoft Windows (Microsoft Outlook)

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että Windows-tietokoneesi täyttää iCloudin järjestelmävaatimukset.

iCloud-ohjauspaneeli ei tue Outlook 2010 Personal Editionia.

Tarkista Internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-yhteystietosi ja -tapahtumasi eivät päivity Outlookissa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, avaamalla suojattu verkkosivusto. Outlookin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloud-yhteystietopalvelimille ja hakea niitä.

Tarkista asetukset

Avaa iCloud-ohjauspaneeli ja varmista, että olet kirjautunut samalle iCloud-tilille, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Päivitä Outlookin tiedot

Jos olet äskettäin tehnyt muutoksia Outlookissa, eivätkä ne siirry muihin laitteisiisi tai päinvastoin, osoita Outlookin Päivitä-painiketta.

Laita iCloud-yhteystiedot pois päältä ja takaisin päälle

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloud-ohjauspaneeli:
    • Windows 8.1: siirry aloitusnäyttöön, osoita vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta avausnuoli ja osoita sitten iCloud-ohjelmaa.
    • Windows 8: siirry aloitusnäyttöön ja osoita iCloud-ruutua.
    • Windows 7 ja Windows Vista: valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > iCloud > iCloud.
  3. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja valitse sitten Käytä.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja valitse sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivisena Outlookissa

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivisena Outlook 2013:ssa ja 2010:ssä:

1. Avaa Outlook 2013 tai 2010.
  2. Valitse Tiedosto-valikko.
  3. Valitse Asetukset vasemmassa paneelissa.
  4. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  5. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  6. Etsi iCloud Outlook -apuohjelma.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivisena Outlook 2007:ssä:

1. Avaa Outlook 2007.
  2. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Varmista, että iCloud ei ole oletustilisi Outlookissa

• Valitse Outlook 2013:ssa ja 2010:ssä Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.
  • Valitse Outlook 2007:ssä Tiedosto > Datatiedoston hallinta > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Yhteystietojen löytäminen Microsoft Outlookissa

Lue lisätietoja apuohjelmien hallinnasta Microsoft Outlookissa.

Kun valitset Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliön iCloud-ohjauspaneelissa, iCloud kopioi Outlookin .pst-oletustiedostossa olevat yhteystiedot iCloudiin. Yhteystiedot poistetaan tämän jälkeen .pst-tiedostosta, ja ne siirretään Outlookin Poistetut-kansioon. Yhteystietoja säilytetään Outlookin iCloud-tiedoissa, jotta iCloud voi siirtää tietoja Outlookiin ja Outlookista.

Varmista, että etsit tietojasi Outlookin iCloud-kansiosta, kun olet ottanut yhteystiedot käyttöön iCloud-ohjauspaneelista. Poistetun tiedoston saa tarvittaessa näkyviin tarkastelemalla Outlookin kansioluettelossa olevaa Poistetut-kansiota. iCloud ei siis poista tietoja, vaan se siirtää ne iCloudiin.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Facebook-, Twitter- ja iCloud-yhteystietojen käytöstä.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.

Muokattu viimeksi: