Intel-pohjainen Mac-tietokone: Osa siirretyistä ohjelmista on päivitettävä

Kun PowerPC-pohjaisesta Mac-tietokoneesta on siirretty ohjelmia Siirtymisapurin tai Käyttöönottoapurin avulla Intel-pohjaiseen Mac-tietokoneeseen, osa siirretyistä ohjelmista ei ehkä käynnisty tai toimi oikein.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Jos et voi avata jotakin ohjelmaa tai käyttämäsi ohjelma ei toimi oikein, toimi artikkelissa Intel-pohjainen Mac-tietokone: Mistä tietää, onko ohjelma Universal-versio annettujen ohjeiden mukaisesti. Jos ohjelma on PowerPC-pohjainen (ei Universal), tarkista, onko ohjelmasta saatavilla uudempaa versiota, joka toimii paremmin Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa.

Kun ohjelmien siirtämisessä kahden tietokoneen välillä käytetään Siirtymisapuria tai Käyttöönottoapuria, apuri siirtää kaikki lähdetietokoneesta löytämänsä ohjelmat, joita ei ole vielä asennettu kohdetietokoneeseen. Joskus PowerPC-pohjaisessa Mac-tietokoneessa on ohjelmia, jotka eivät toimi oikein Rosettaa käyttävissä Intel-pohjaisessa Mac-tietokoneessa.

Jos esimerkiksi PowerPC-pohjaiseen Mac-tietokoneeseen on asennettu X11, mutta sitä ei ole asennettu Intel-pohjaiseen Mac-tietokoneeseen ja käytät Siirtymisapuria ohjelmien siirtämisessä PowerPC-pohjaisesta Mac-tietokoneesta Intel-pohjaiseen Maciin, X11 siirtyy Intel-pohjaiseen Maciin, mutta se ei avaudu. Tällöin voit poistaa X11:n PowerPC-version ja asentaa x11:n oikean version käyttämällä Intel-pohjaisen Mac-tietokoneen mukana toimitetun Install Disc -levyn Valinnaiset asennettavat -kansion tiedostoja.

Katso myös artikkeli iMovie HD:n käyttäminen sen jälkeen, kun tiedot on siirretty toiseen tietokoneeseen.

Lisätietoja Siirtymisapurin käytöstä on artikkelissa Tietojen siirtäminen toisesta Macista Siirtymisapurin avulla.