Vianmääritys: iTunes ei tunnista Apple TV:tä

Jos Apple TV:tä ei näy iTunes-ikkunan vasemmassa reunassa (Laitteet-kohdan alapuolella), kun yrität synkronoida sisältöä, suorita seuraavat vaiheet:

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Ensiaskeleet

1. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu iTunesin uusin versio.
  2. Varmista, että laitteeseen on asennettu Apple TV -ohjelmiston uusin versio.
  3. Jos käytössä on Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), varmista, että Bonjour Update 2010-001 -päivitys tai uudempi on asennettu. (Tietokone on käynnistettävä uudelleen tämän päivityksen asentamisen jälkeen, jotta päivitys voidaan ottaa käyttöön.)
  4. Varmista, että Apple TV:hen on kytketty virta ja että se on liitetty oikein televisioon. Varmista myös, että voit siirtyä Apple TV:n käyttöliittymään.
  5. Varmista, että Apple TV on liitetty oikein verkkoon ja että verkko on oikein määritetty. Jos langatonta verkkoa ei näy Apple TV:n määrityksen aikana, sulje valintanäyttö painamalla Menu-painiketta ja palaa sitten takaisin näyttöön. Tämän jälkeen ohjelmisto etsii verkon uudelleen.
  6. Sisältöä ei voi lähettää ja synkronoida eri tietokoneista yhtä aikaa. Jos olet määrittänyt Apple TV:n siten, että se lähettää sisältöä toisesta iTunes-kirjastosta, Apple TV ei ole käytettävissä iTunesissa. Siirry Apple TV:n Lähteet-valikkoon ja valitse tietokone, jonka sisältöä yrität synkronoida.

Vinkkejä

• Varmista Apple TV:n verkkoyhteyden toimivuus toistamalla elokuvaesittely (valitse Elokuvat > Elokuvaesittelyt).
  • Varmista, että tietokone voi muodostaa yhteyden iTunes Storeen.
  • Jos Apple TV on käytössä koulussa tai toimistossa, varmista, että Apple TV on samassa verkkoalueessa tietokoneen kanssa. (Tarkista verkon ylläpitäjältä.) Muussa tapauksessa iTunes ei tunnista Apple TV:tä.

Lisätietoja Apple TV:n määrittämisestä on Apple TV:n käyttöoppaassa.

Jos Apple TV ei edelleenkään näy iTunesin lähdeluettelossa (Laitteet-kohdan alapuolella) näiden toimien suorittamisen jälkeen, kokeile seuraavia ohjeita.Kun olet kokeillut jokaista toimenpidettä, tarkista iTunesin lähdeluettelosta, onko Apple TV näkyvissä. Kun Apple TV näkyy iTunesin lähdeluettelossa, voit lopettaa vianmäärityksen ja jatkaa Apple TV:n määrittämistä.

1. Käynnistä iTunes uudelleen. (Lopeta iTunes ja avaa se sitten uudelleen.)

2. Yhdistä Apple TV uudelleen iTunesiin.

1. Valitse iTunes > Asetukset (Mac) tai Muokkaa > Asetukset (Windows), osoita Apple TV ja varmista, että Etsi Apple TV:itä -asetus on valittuna.
  2. Jos Mac OS X:n palomuuri on käytössä (Järjestelmäasetusten Jako-paneelissa), varmista, että iTunesin musiikkijako -asetus on valittuna.
  3. Avaa iTunes tietokoneessa.
  4. Valitse laiteluettelosta Apple TV -symboli, jonka vieressä on Ota käyttöön osoittamalla -kohta.
  5. Anna viisinumeroinen pääsykoodi, joka näkyy televisiossa.

3. Nollaa laite.

Jos ongelma ei vieläkään ratkennut, voit yrittää nollata laitteet irrottamalla pistorasiasta seuraavien laitteiden virtajohdot:

• Apple TV
  • Televisio
  • Langattoman verkon laite tai AirPort-tukiasema
  • Reititin.

Odota 30 sekuntia ja kytke laitteet uudelleen virtalähteeseen.

4. Käynnistä tietokone uudelleen.

5. Muodosta (langaton) verkkoyhteys uudelleen tai käynnistä verkkoreititin uudelleen.

Jos käytössä on AirPort-tukiasema, tutustu vianmääritystä käsittelevään kohtaan kyseisen mallin käyttöönotto-oppaassa. Jos käytössä on muun valmistajan reititin, tutustu laitteen mukana toimitettuihin ohjeisiin.

6. Asenna iTunes uudelleen.

7. Määritä palomuuriohjelmisto.

Jos käytössä on Mac OS X 10.5 (Leopard), lisätietoja palomuurin määrittämisestä on tässä artikkelissa. Jos käytössä on Mac OS X 10.4 tai vanhempi, varmista, että palomuuriasetuksissa UDP-portti 5353 (Bonjour) on avoinna. Jos käytössä on Windowsin palomuuri, toimi näiden ohjeiden mukaisesti. Jos käytössä on jokin muu palomuuriohjelmisto tai -laitteisto, tarkista ohjelmiston käyttöohjeista, miten UDP-portti 5353 avataan.

8. Jos käytössä on Windows, kokeile poistaa käytöstä sellaisia palveluja ja käynnistyskohteita, jotka voivat aiheuttaa ristiriitoja.

9. Jos käytössä on langaton yhteys, kokeile langallista yhteyttä reitittimen tai kytkimen kautta.

10. Jos ongelma ei ratkea, yritä ohittaa kaikki muut verkkolaitteet ja yhdistä suoraan tietokoneen Ethernet-porttiin.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: Apple TV: Laite ei näy iTunesin laiteluettelossa, kun se on yhdistettynä Ethernet-verkkoon.