iOS: Äänet, soittoäänet ja ilmoitukset

Voit asettaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin toistamaan äänen esimerkiksi saapuvan viestin, uuden sähköpostin, puhelun tai muistutuksen kaltaiselle ilmoitukselle. Voit myös asettaa ilmoituksen tapaamiselle, sähköpostiviestin lähettämiselle, näppäimen painallukselle ja laitteen lukitsemiselle.

Voit muuttaa ääniasetuksia valitsemalla Asetukset > Äänet. Käytettävissä on muun muassa seuraavat vaihtoehdot:

• laitteen soitto- ja ilmoitusäänen voimakkuuden säätäminen
  • sivupainikkeiden estäminen muuttamasta soittoäänen voimakkuutta
  • soittoäänen asettaminen (voit asettaa henkilölle oman soittoäänen yhteystietokortista)
  • merkki- ja muiden äänien asettaminen
  • näppäimistöäänien ja laitteen lukkoäänen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä.

iPhonen värinä

Voit asettaa, väriseekö iPhone puhelun saapuessa tai kun äänetön tila on käytössä, sekä asettaa värinäkuvioita. Valitse Asetukset > Äänet ja valitse kohde Äänet ja värinäkuviot -luettelosta. Valitse kuvio napauttamalla Värinä.

Muokatun värinäkuvion luominen

1. Valitse Asetukset > Äänet ja valitse ilmoituksen tyyppi Äänet ja värinäkuviot -luettelosta.
  2. Napauta Värinä > Luo uusi värinä.
  3. Luo värinäkuvio koskettamalla ja napauttamalla näyttöä.

Laitteen asettaminen äänettömälle

• iPhone: Käytä laitteen sivussa olevaa soitto/äänetön-kytkintä.
  • iPad: Pidä alempaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna.
    Jos haluat mykistää vain ilmoitukset, hälytykset ja äänitehosteet, liu'uta sivukytkin alas.
  • iPad touch: Pidä alempaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna.

Huomautuksia:

• iPhonen soitto/äänetön-kytkin ja iPadin sivukytkin eivät mykistä äänen toistoa (esimerkiksi musiikissa, podcasteissa, videoissa ja peleissä).
  • Voit myös asettaa puhelut, hälytykset ja ilmoitukset äänettömälle käyttämällä Älä häiritse -asetusta.
  • Herätyskellon ääni kuuluu sisäisestä kaiuttimesta, vaikka laite on äänettömällä.