Uutta iBooks Authorissa

Tässä artikkelissa kerrotaan iBooks Authorin uusista ominaisuuksista.

Mahdollisuus luoda uusia tyylikkäitä vain pysty -kirjoja

• iBooks Author tukee nyt kirjoja, joissa on käytetty vain pysty -asettelua, ja voit itse päättää asettelusta.
  • Vain pysty -työpohjan avulla voit luoda kirjoja, joita voidaan tarkastella vain pystysuunnassa, ja suunnan vaihtoasetus ei ole käytössä iBooks Authorissa.
  • Sen sijaan että pystysuunnassa olevassa kirjassa käytettäisiin vaakasuuntaisen kirjan tekstijuoksua, vain pysty -kirjoissa on samanlainen navigointi, sisällysluettelo ja vuorovaikutteisuus kuin vaakasuuntaisessa kirjassa olisi vaakasuunnassa.

Kirjaan voidaan upottaa omia fontteja, jotta tekstin ulkoasua voidaan hallita täysin

• TrueType (.ttf)- ja OpenType (.otf) -fonttien tuki.
  • Fonttitiedostot suojataan, kun ne kirjoitetaan iBooks-tiedostoon julkaisun tai viennin yhteydessä.
  • Tekijän tai julkaisijan on hankittava asianmukaiset oikeudet käyttämiinsä fontteihin (kuten myös kuvien, tekstin ja mediasisällön käyttöön).

Lue lisätietoja omien fonttien käytöstä iBooks Authorissa.

Entistäkin enemmän interaktiivisuutta uusilla Vieritettävä sivupalkki- ja Pop-Over-widgeteillä

• Tässä versiossa on kaksi uutta Multi-Touch-widgettiä: Vieritettävä sivupalkki ja Pop-Over.
  • Vieritettävä sivupalkki -widgetillä luodaan pystysuunnassa vieritettävä alue, jossa voi olla tekstiä ja kuvia, joka ulottuu alkuperäistä aluetta laajemmalle. Lukija voi selata aluetta vierittämällä ja lukea sen sisällön.
  • Pop-Over-widgetillä luodaan mukautettu kuva, josta saadaan vieritettävää sivupalkkia vastaava vieritettävä alue. Pop-Over-widgetissä voi myös olla tekstiä ja grafiikkaa.

Matemaattisten lausekkeiden tuki

• Tekijä voi lisätä monimutkaisia matemaattisia lausekkeita käyttämällä LaTeX- ja MathML-merkintöjä.
  • Yhtälöt näytetään tyylikkäästi suoraan iBooks Authorissa.
  • Virheellisistä LaTeX- ja MathML-lausekkeista ilmoitetaan.
  • Tekijä voi myös käyttää MathType 6.7d:tä (tai uudempaa) ulkoisena yhtälöiden muokkausohjelmana, jossa on round-trip-editointituki.

Lue lisätietoja LaTeXin ja MathML:n käytöstä iBooks Authorissa.

Mediasisällön automaattinen optimointi iPadia varten

• iBooks Author tukee nyt kaikkia QuickTimen tukemia mediamuotoja.
  • Mediatiedostot optimoidaan automaattisesti iPadin kuva- ja äänivaatimusten mukaisiksi.
  • Optimointi käynnistetään, kun mediatiedosto tai mediatiedoston sisältävä Keynote-tiedosto lisätään iBooks Authoriin.
  • Mediatiedostot optimoidaan yksi kerrallaan. Jos lisäät useita tiedostoja, ne lisätään jonoon odottamaan optimointia. Kirjaa voi muokata optimoinnin aikana.
  • Tiedostot pakataan, jotta tiedostokoko saadaan pienemmäksi laadusta tinkimättä.
  • Videot laitetaan .m4v-säiliöihin ja äänitiedostot .m4p-säiliöihin.

Lue lisätietoja mediatiedostojen käytöstä iBooks Authorissa.

Entistä parempi tuki upotetulle äänelle ja mahdollisuus lisätä oma toistokuva

• iBooks Author tukee nyt kaikkia QuickTimen tukemia äänitiedostomuotoja.
  • Äänitiedostojen toisto on mahdollista kolmella eri tavalla:
    • iBooks Authorissa voidaan lisätä selauspalkki.
    • iBooks Authorissa voidaan lisätä toisto/keskeytyspainike.
    • Tekijä voi lisätä oman toisto/keskeytys-kuvan. Vain yksi kuva voidaan lisätä (ei erillisiä toisto- ja keskeytyskuvia).

Entistä parempi julkaisemisen työnkulku

• iBooks Authorissa on opastettu vaiheittainen julkaisuprosessi, jotta julkaiseminen olisi helpompaa.
  • iBooks Author tarkistaa kirjan virheiden varalta, ennen kuin se viedään iTunes Produceriin.
  • Tekijä voi automaattisesti luoda näytekirjan haluamastaan luvusta.

Kirjojen versionumerot

• Tekijän täytyy antaa uusi versionumero, kun iBooks Storessa jo olevaan kirjaan julkaistaan päivitys.
  • Tekijän täytyy antaa versionumero, kun kirja viedään.
  • Tekijä ei voi antaa versionumeroa, kun kirjasta viedään näyte.
  • Tietoja versionumerosta:
    • iBooks Author antaa oletusarvoisesti versionumeroksi 1.0.
    • Versionumero näkyy kirjan tiedoissa iBooks Storessa.
  • Versionumeron muoto:
    • Käytä pisteellä erotettuja kokonaislukuja, joissa on enintään kaksi pistettä, kolme osaa ja neljä kokonaislukua osaa kohden. Esimerkki: 1111.1111.1111
    • Ensimmäiset nollat jätetään huomiotta. 1.01 luetaan 1.1.
    • 1.10 katsotaan suuremmaksi kuin 1.9.
    • Kirjaimia ei voi käyttää.
  • Kun käyttäjä päivittää kirjansa uuteen versioon, korostukset, muistiinpanot ja kirjanmerkit pysyvät ennallaan. Lue lisätietoja korostusten ja kirjanmerkkien siirtämisestä kirjan päivittämisen yhteydessä.

Entistä parempi tuki uuden MacBook Pron Retina-näytölle

• iBooks Author ottaa kaiken irti MacBook Pron Retina-näytöstä ja tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen, jossa on kirkkaat kuvat ja terävä teksti.

Lisää Applen työpohjia

• iBooks Authorissa on uudet Vaaka pystysuuntaisella asettelulla- ja Vain pysty -työpohjat.