Uutta iBooks Authorissa

Tässä artikkelissa kerrotaan iBooks Authorin uusista ominaisuuksista.

Mahdollisuus luoda uusia tyylikkäitä vain pysty -kirjoja

• iBooks Author tukee nyt kirjoja, joissa on käytetty vain pysty -asettelua, ja voit itse päättää asettelusta.
  • Vain pysty -työpohjan avulla voit luoda kirjoja, joita voidaan tarkastella vain pystysuunnassa, ja suunnan vaihtoasetus ei ole käytössä iBooks Authorissa.
  • Sen sijaan että pystysuunnassa olevassa kirjassa käytettäisiin vaakasuuntaisen kirjan tekstijuoksua, vain pysty -kirjoissa on samanlainen navigointi, sisällysluettelo ja vuorovaikutteisuus kuin vaakasuuntaisessa kirjassa olisi vaakasuunnassa.

Kirjaan voidaan upottaa omia fontteja, jotta tekstin ulkoasua voidaan hallita täysin

• TrueType (.ttf)- ja OpenType (.otf) -fonttien tuki.
  • Fonttitiedostot suojataan, kun ne kirjoitetaan iBooks-tiedostoon julkaisun tai viennin yhteydessä.
  • Tekijän tai julkaisijan on hankittava asianmukaiset oikeudet käyttämiinsä fontteihin (kuten myös kuvien, tekstin ja mediasisällön käyttöön).

Lue lisätietoja omien fonttien käytöstä iBooks Authorissa.

Entistäkin enemmän interaktiivisuutta uusilla Vieritettävä sivupalkki- ja Pop-Over-widgeteillä

• Tässä versiossa on kaksi uutta Multi-Touch-widgettiä: Vieritettävä sivupalkki ja Pop-Over.
  • Vieritettävä sivupalkki -widgetillä luodaan pystysuunnassa vieritettävä alue, jossa voi olla tekstiä ja kuvia, joka ulottuu alkuperäistä aluetta laajemmalle. Lukija voi selata aluetta vierittämällä ja lukea sen sisällön.
  • Pop-Over-widgetillä luodaan mukautettu kuva, josta saadaan vieritettävää sivupalkkia vastaava vieritettävä alue. Pop-Over-widgetissä voi myös olla tekstiä ja grafiikkaa.

Matemaattisten lausekkeiden tuki

• Tekijä voi lisätä monimutkaisia matemaattisia lausekkeita käyttämällä LaTeX- ja MathML-merkintöjä.
  • Yhtälöt näytetään tyylikkäästi suoraan iBooks Authorissa.
  • Virheellisistä LaTeX- ja MathML-lausekkeista ilmoitetaan.
  • Tekijä voi myös käyttää MathType 6.7d:tä (tai uudempaa) ulkoisena yhtälöiden muokkausohjelmana, jossa on round-trip-editointituki.

Lue lisätietoja LaTeXin ja MathML:n käytöstä iBooks Authorissa.

Mediasisällön automaattinen optimointi iPadia varten

• iBooks Author tukee nyt kaikkia QuickTimen tukemia mediamuotoja.
  • Mediatiedostot optimoidaan automaattisesti iPadin kuva- ja äänivaatimusten mukaisiksi.
  • Optimointi käynnistetään, kun mediatiedosto tai mediatiedoston sisältävä Keynote-tiedosto lisätään iBooks Authoriin.
  • Mediatiedostot optimoidaan yksi kerrallaan. Jos lisäät useita tiedostoja, ne lisätään jonoon odottamaan optimointia. Kirjaa voi muokata optimoinnin aikana.
  • Tiedostot pakataan, jotta tiedostokoko saadaan pienemmäksi laadusta tinkimättä.
  • Videot laitetaan .m4v-säiliöihin ja äänitiedostot .m4p-säiliöihin.

Lue lisätietoja mediatiedostojen käytöstä iBooks Authorissa.

Entistä parempi tuki upotetulle äänelle ja mahdollisuus lisätä oma toistokuva

• iBooks Author tukee nyt kaikkia QuickTimen tukemia äänitiedostomuotoja.
  • Äänitiedostojen toisto on mahdollista kolmella eri tavalla:
    • iBooks Authorissa voidaan lisätä selauspalkki.
    • iBooks Authorissa voidaan lisätä toisto/keskeytyspainike.
    • Tekijä voi lisätä oman toisto/keskeytys-kuvan. Vain yksi kuva voidaan lisätä (ei erillisiä toisto- ja keskeytyskuvia).

Entistä parempi julkaisemisen työnkulku

• iBooks Authorissa on opastettu vaiheittainen julkaisuprosessi, jotta julkaiseminen olisi helpompaa.
  • iBooks Author tarkistaa kirjan virheiden varalta, ennen kuin se viedään iTunes Produceriin.
  • Tekijä voi automaattisesti luoda näytekirjan haluamastaan luvusta.

Kirjojen versionumerot

• Tekijän täytyy antaa uusi versionumero, kun iBooks Storessa jo olevaan kirjaan julkaistaan päivitys.
  • Tekijän täytyy antaa versionumero, kun kirja viedään.
  • Tekijä ei voi antaa versionumeroa, kun kirjasta viedään näyte.
  • Tietoja versionumerosta:
    • iBooks Author antaa oletusarvoisesti versionumeroksi 1.0.
    • Versionumero näkyy kirjan tiedoissa iBooks Storessa.
  • Versionumeron muoto:
    • Käytä pisteellä erotettuja kokonaislukuja, joissa on enintään kaksi pistettä, kolme osaa ja neljä kokonaislukua osaa kohden. Esimerkki: 1111.1111.1111
    • Ensimmäiset nollat jätetään huomiotta. 1.01 luetaan 1.1.
    • 1.10 katsotaan suuremmaksi kuin 1.9.
    • Kirjaimia ei voi käyttää.
  • Kun käyttäjä päivittää kirjansa uuteen versioon, korostukset, muistiinpanot ja kirjanmerkit pysyvät ennallaan. Lue lisätietoja korostusten ja kirjanmerkkien siirtämisestä kirjan päivittämisen yhteydessä.

Entistä parempi tuki uuden MacBook Pron Retina-näytölle

• iBooks Author ottaa kaiken irti MacBook Pron Retina-näytöstä ja tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen, jossa on kirkkaat kuvat ja terävä teksti.

Lisää Applen työpohjia

• iBooks Authorissa on uudet Vaaka pystysuuntaisella asettelulla- ja Vain pysty -työpohjat.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.