Sijaintipalvelut OS X:ssä ja Safarissa

Sijaintipalvelujen avulla ohjelmat ja verkkosivustot voivat kerätä ja käyttää tietoja tietokoneesi senhetkisen sijainnin perusteella. Ohjelma tai verkkosivusto tarvitsee lupasi, ennen kuin se voi käyttää sijaintitietojasi.

Summittainen sijaintisi määritetään lähellä olevista Wi-Fi-verkoista saatujen tietojen avulla. Sijaintipalvelut keräävät nämä tiedot siten, että niistä ei voida tunnistaa sinua.

Jos sallit muun valmistajan ohjelmien tai verkkosivustojen käyttää sijaintitietojasi, sen ehdot, tietosuojakäytäntö ja käytännöt koskevat sinua. Tutustu ohjelman tai verkkosivuston ehtoihin, tietosuojakäytäntöön ja käytäntöihin ymmärtääksesi, miten se käyttää sijaintiasi ja muita tietojasi. Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti, joka on osoitteessa www.apple.com/fi/privacy.

Tietoja sijaintipalveluista iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa on tässä artikkelissa.

Sijaintipalvelut OS X:ssä

Sijaintipalveluiden käyttöönotto

Näin voit ottaa sijaintipalvelut käyttöön OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Osoita Järjestelmäasetukset-ikkunassa olevaa Suojaus ja yksityisyys -kuvaketta.
  3. Valitse Yksityisyys-välilehti.
  4. Jos vasemman alalaidan riippulukkokuvake on lukittuna (), osoita sitä ja avaa lukitus antamalla ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana ().
  5. Valitse Sijaintipalvelut.
  6. Lisää valinta Ota Sijaintipalvelut käyttöön -valintaneliöön.

Ohjelmat, joiden on sallittu käyttää sijaintipalveluita, ovat Suojaus ja yksityisyys -asetusten Yksityisyys-paneelissa. Valintaneliöt kertovat, onko sijaintipalvelut päällä vai pois päältä tietyn ohjelman osalta. Jos et halua antaa ohjelman käyttää sijaintipalveluita, voit poistaa sijaintipalvelut käytöstä sen osalta poistamalla valinnan ohjelman nimen vieressä olevasta valintaneliöstä. Jos sijaintipalvelut laitetaan pois päältä tietyn ohjelman osalta, sinulta pyydetään lupaa, kun ohjelma seuraavan kerran pyytää sijaintitietojasi.

Sijaintipalveluiden ilmaisin

Jos jokin ohjelma käyttää sijaintipalveluita, valikkorivillä näkyy nuoli (). Voit tarkistaa, mitkä ohjelmat käyttävät sijaintipalveluita, osoittamalla nuolta. Jos ohjelma on pyytänyt sijaintiasi kuluneiden 24 tunnin aikana, sen nimen vieressä näkyy nuoli () Järjestelmäasetuksissa.

Päivämäärä ja aika -asetukset

Aikavyöhyke voidaan määrittää automaattisesti Päivämäärä ja aika -asetuksiin sijaintipalvelujen avulla.

Aseta aikavyöhyke automaattisesti nykyisen sijainnin mukaan -valintaneliö näkyy Maceissa, joissa on Wi-Fi-toiminnallisuus. Jos Macissasi ei ole tätä toimintoa, valitse lähin kaupunki manuaalisesti.

Sijaintipalvelut Safari 6:ssa tai uudemmassa

Kun käyt geopaikannusta käyttävällä verkkosivustolla Safarilla, järjestelmä kysyy, haluatko kertoa sijaintisi verkkosivustolle. Sivustot voivat tarjota hyödyllisiä sijaintiin perustuvia tietoja, esimerkiksi lähimmän postin tai pankkiautomaatin sijainnin. Voit antaa tai poistaa valtuutuksen seuraavien 24 tunnin ajaksi käyttämällä avautuvassa valintaikkunassa olevaa Muista päätökseni vuorokauden ajan -valintaneliötä.

Verkkosivustoille annetut valtuutukset voi nollata Safarissa valitsemalla Safari-valikosta Nollaa Safari. Valitse Nollaa Safari -ikkunassa Nollaa kaikki sijaintivaroitukset. (Älä valitse muita valintaneliöitä, ellet ole varma, että haluat nollata myös ne.)

Näin voit poistaa sijaintipalvelut käytöstä Safarissa:

1. Valitse Safarissa Safari > Asetukset.
  2. Osoita asetusikkunassa olevaa yksityisyyskuvaketta.
  3. Valitse Kiellä kysymättä -vaihtoehto.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.